Hyppää pääsisältöön

Fiilistellään tanssilavakokemuksilla!

Olli Haapakangas sekahaku -kyltin vieressä.
Ennen tanssiseuran etsimistä on tärkeää suoristaa sekä selkä että solmio. Olli Haapakangas sekahaku -kyltin vieressä. Kuva: Katriina Radic / Yle Yle Radio Suomi,Olli Haapakangas

Suomi on lavatanssijoiden luvattu maa. Tanssilavat on usein rakennettu paikkoihin, joissa ihmiset jo valmiiksi tapaavat toisiaan. Lavoille on näin ollen ollut luonnollista kokoontua kuuntelemaan musiikkia, pyörähtelemään parketilla ja tutustumaan toisiinsa paremmin.

Moniko elinikäinen suhde on saanut alkunsa tanssiparketilla, lyhyistä puhumattakaan? Lukuja voi vain arvailla, samalla kun miettii tansseista saatujen ystävien, elämysten, kellohame-unien ja mustien silmien määrää.

Lavatanssiharrastus elää vahvana melkeinpä koko maassa, mitä nyt Helsingissä on hiljaisempaa. Korona hiljensi lavat ja tanssikansa nukkuu talviunta odotellen parempia aikoja.

Mutta radiossa voi aina fiilistellä tanssilavatarinoita, kuten ansiokas Sekahaku-ohjelma tekeekin joka lauantai. Pidetäänpä siis tanssilavatarinoiden ilta, ja pidetään se pikkulauantain aattona eli tiistaina!

Mikä tarina sinulla liittyy tanssilavoihin? Seikkaileeko siinä tanssija, soittaja, roudari vai hengari? Miltä tuntui nähdä suosikkiesiintyjä livenä kotikylän lavalla? Millainen on ollut unohtumattomin partnerisi, entä minkä tanssin askeleita et koskaan oppinut?

Kaikki saavat osallistua! Saatat olla lavojen suurkuluttaja, jolle tanssi on sama kuin hengittäisi. Tai ehkä vain katsoit, kun isosisko meni tansseihin ja sinä jäit kotiin juomaan punaista jaffaa?

Tiistai-illan tarinailta koostuu kuuntelijoiden lähettämistä muistoista ja tarinoista tanssilavoilta ennen ja nyt. Lähetä siis omasi ja olet mukana Tanssilavatarinoiden illassa, jonka toimittaa Olli “mies-eikä-haitari” Haapakangas

Täytä lomake.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi