Hyppää pääsisältöön

Rokkikukko, Manu ja Turun linnan ritari

Artisti Tommi Läntinen
Artisti Tommi Läntinen Kuva: Marek Sabogal Tommi Läntinen

Airisto, rock ja jalkapallo ovat aina olleet Yle Olohuoneessa lauantaina 30.1. vierailevan Tommi Läntisen suuria rakkauksia.

Niin kuin monen muunkin suomalaisen huippuartistin, myös Tommi Läntisen ura sai alkunsa hikisiltä treenikämpiltä ja nuorisotalojen lavoilta. Musiikista innostuneen ja siihen panostaneen nuoren miehen ura vei pikku hiljaa isompiin keikkapaikkoihin, ja tulevaisuuden ammatinvalinta alkoi olla sitä myöden selvä. Laajemmalle kuuntelijakunnalle tutuksi mies nousi Boycott-yhtyeen myötä 1980-luvulla.

Boycottin lopetettua toimintansa seuraavan vuosikymmenen alussa artistin suomenkielinen ura sai kunnolla siivet alleen. 90-luku sujuikin railakasta rokkielämää viettäen ja suosiosta nauttien. Samoihin aikoihin Tommille ja hänen vaimolleen syntyi poika, joka vaikutti suuresti popparin elämään ja arvoihin.

Mitä paljasti pääministeri Mauno Koivisto aikoinaan Riverside Gladiatorsien “sosiaalikärjelle” tämän isoisästä? Se ja paljon muuta paljastuu, kun Läntinen vie läheisiään, linnanvouti Susanna Laineen sekä katsojat itselleen merkittäviin paikkoihin - ja livekeikalle Turun linnaan. Mutta löytyykö linnan kummitus?

Tommi Läntinen, Turku - Yle Olohuone la 30.1. TV1 ja Yle Areena klo 21.10

Äänestä lauantai-illan vika biisi:

Teksti: Laura Airaksinen

  • Metroja, koulunvessoja ja vedätystä

    Yle Olohuone Puotilassa.

    Erin Anttila vie toistaiseksi viimeisen Yle Olohuoneen kotimaisemiinsa Itä-Helsinkiin. Sinä voit vaikuttaa illan viimeiseen biisin äänestämällä artikkelin lopussa. Nelilapsisen perheen kuopus Erin Anttila (o.s. Koivisto) oppi ensin laulamaan suomen kielellä, sitten vasta puhumaan.

  • “Tänään on hyvä päivä”

    Samae Koskinen Yle Olohuoneessa

    Laulaja-lauluntekijä, HPK-fani ja innokas mailapelaaja Samae Koskinen kutsuu Susanna Laineen ja katsojat kyläilemään nuoruutensa kotikaupunkiin Riihimäelle. Mitä tapahtui maauimalan hyppytornissa kesäilloin? Entä minkä koulun tiloissa Samaen bändiharrastus virisi kukkaan?

Uusimmat sisällöt - Olohuone