Hyppää pääsisältöön

Tiedot eläkkeistä ja etuuksista tulorekisteriin vuonna 2021

Vuoden 2021 alusta lähtien Yleisradion eläkesäätiö ilmoittaa tulorekisteriin tiedot maksetuista eläkkeistä ja etuuksista. Uudistus nopeuttaa eläkkeen tai kuntoutusetuuden saajan asiointia eri viranomaisten kanssa.

Yleisradion eläkesäätiö tulee toimittamaan tiedot tulorekisteriin viimeistään viidentenä kalenteripäivänä eläkkeen tai etuuden maksupäivän jälkeen. Ilmoitukseen ei liitetä päätöksen tietoja eikä tietoa siitä, onko hakemus vireillä.

Uudistus nopeuttaa ja sujuvoittaa eläkkeen tai kuntoutusetuuden saajan asiointia eri viranomaisten kanssa. Kun viranomaiset saavat eläke- ja etuustiedot suoraan tulorekisteristä, etuuden hakijan ei enää tarvitse liittää näitä tietoja hakemukseensa.

Tiedon käyttäjät saavat tulorekisteristä vain sen tiedon, johon niillä on lain mukaan oikeus ja jota ne tarvitsevat toiminnassaan.

Yksityishenkilönä voit katsella tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa omia tietojasi. Voit tunnistautua palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Yleisradion eläkesäätiön maksamat tiedot näkyvät ensimmäisen kerran tulorekisterissä 6.2.2021.

  • Tiedot eläkkeistä ja etuuksista tulorekisteriin vuonna 2021

    Tiedot tulorekisteriin vuonna 2021

    Vuoden 2021 alusta lähtien Yleisradion eläkesäätiö ilmoittaa tulorekisteriin tiedot maksetuista eläkkeistä ja etuuksista. Uudistus nopeuttaa eläkkeen tai kuntoutusetuuden saajan asiointia eri viranomaisten kanssa. Yleisradion eläkesäätiö tulee toimittamaan tiedot tulorekisteriin viimeistään viidentenä kalenteripäivänä eläkkeen tai etuuden maksupäivän jälkeen.

  • Vuodenvaihteen kirjeet eläkkeensaajille tammikuun lopulla

    Eläkkeensaajat saavat vuosilirjeen tammikuun lopulla.

    Yleisradion eläkesäätiö lähettää 26.1.2021 eläkkeensaajilleen henkilökohtaisen kirjeen, jossa kerrotaan eläkkeen ja veron ennakonpidätyksen määrä 1.1.2021 alkaen sekä eläkkeiden maksupäivät vuonna 2021.