Hyppää pääsisältöön

"Mistä sait aiheesi Top Dog -sarjaan?" Jens Lapidus vastaa katsojien kysymyksiin ja vihjaa, että jatkokautta viritellään

Kollaasi, jossa keskellä on kirjailija Jens Lapidus. Taustalla ovat Top Dog -sarjan päähenkilöt Teddy (Alexej Manvelov) ja Emily (Josefin Asplund).
Kollaasi, jossa keskellä on kirjailija Jens Lapidus. Taustalla ovat Top Dog -sarjan päähenkilöt Teddy (Alexej Manvelov) ja Emily (Josefin Asplund). Kuva: Jens Lapidus, Filmlance International, Pasi Partanen / Yle Top Dog,Jens Lapidus

Areenassa nähtävä rikossarja Top Dog perustuu Jens Lapiduksen kirjoihin Vip-huone, Sthlm delete ja Top dog. Tarjosimme Areenan Facebookissa ja Instagramissa tilaisuuden kysyä Lapidukselta sarjasta. Kiitos kysymyksistä! Lapidus lupautui valaisemaan tarinansa aiheita ja taustoja.

Jens Lapidus on ollut asianajajana aitiopaikalla seuratessaan kotimaansa rikollisuutta. Oheisella videolla hän muun muassa kertoo, miten hänen kokemuksensa juristina näkyvät sarjan tapahtumissa. Alempana hän vastaa muutamiin kysymyksiin myös kirjallisesti.

Lapidus kertoo osallistuneensa luovaan työhön sarjan tuotannossa. Hän on vaihtanut tuotantotiimin kanssa ajatuksia muun muassa käsikirjoituksesta ja toteutuksesta. Erästä katsojaa kiinnosti hänen osuutensa näyttelijänvalinnoissa.

Pääsitkö vaikuttamaan siihen, ketkä valittiin rooleihin?

"En liiemmin osallistunut valintoihin. Tuottajat esittelivät minulle joukon mahdollisia näyttelijöitä, ja sain kertoa mielipiteeni lopuksi. Näyttelijäthän ovat täydellisiä!"

Mitä samoja piirteitä sinulla sekä Leijon-lakitoimiston juristeilla ja muilla sarjan henkilöillä on?

"Teddyssä, Nikolassa ja Emilyssä on jotain samaa kuin minussa. Inspiroidun usein kokemuksistani, jotka muovaan sitten sopivaksi hahmolle."

"Muistan hermostuneisuuteni, kun argumentoin ensi kertaa korkeimmassa oikeudessa. Se muuttui hermostuneisuudeksi, joka valtaa Nikolan, kun hänen pitää käyttää asetta ensimmäistä kertaa."

"Kaikista hahmoistani Emily kuitenkin muistuttaa minua eniten. Hän on vähän jäykkä, hiukan utelias ja asianajaja."

Sarja jätti monta kysymystä avoimeksi. Saako Top Dog jatkoa?

"Luulen, että saa! Toisen tuotantokauden parissa työskennellään parhaillaan."

Teddy (Alexej Manvelov) istuu nojatuolissa ja katsoo mietteliäänä eteensä. Taustalla on kultaisen värisiä koristekirjaimia, joilla on kirjoitettu teksti "välkommen hem".
Teddy (Alexej Manvelov) istuu nojatuolissa ja katsoo mietteliäänä eteensä. Taustalla on kultaisen värisiä koristekirjaimia, joilla on kirjoitettu teksti "välkommen hem". Kuva: Særún Norén / Filmlance Top Dog

Top dog -sarjassa 10 vuoden rangaistuksensa istunut Teddy (Alexej Manvelov) vapautuu vankilasta. Samaan aikaan kunnianhimoinen asianajaja Emily (Josefin Asplund) yrittää edetä urallaan jouduttuaan korvia myöten velkoihin.

Siinä missä Emily haluaa olla "top dog", lakitoimiston ykkönen, varsinainen koiranvirka jää Teddylle. Hän havittelee puhtoista elämää vankilavuosien jälkeen, mutta vanhat piirit kutsuvat.

Emilyn ja Teddyn tiet risteävät, kun Schale-konsernin omistajaperheen uusi toimitusjohtaja kidnapataan.

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua