Hyppää pääsisältöön

RSO kantaesittää Maija Hynnisen ja Roope Mäenpään teokset Musica nova Helsinki -festivaalilla

Musica nova Helsinki -festivaalin graafinen ilme
Musica nova Helsinki -festivaalin graafinen ilme Radion sinfoniaorkesteri

Myös helmikuun konsertit kuullaan koronarajoitusten takia vain Ylen kanavilla

RSO esiintyy Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin päätöskonsertissa Anna-Maria Helsingin johdolla 10.2. Festivaalin teemana ovat arkkitehtuuri ja monitahoiset geometriset muodot. Ohjelmassa on Maija Hynnisen oboekonserton ja Roope Mäenpään Jamais vu -orkesteriteoksen kantaesitykset, Iannis Xenakisin Voile sekä Lisa Streichin Augenlieder.

Hynnisen oboekonserton solistina esiintyy Kyeong Ham ja Streichin Augenliederin kitarasoolot esittää Ismo Eskelinen.

5.2. RSO:n 3. konserttimestari Paula Sundqvist soittaa Suomen ensiesityksen Rautavaaran Kahdesta serenadista, jonka on täydentänyt Kalevi Aho. Konsertin johtaa Hannu Lintu, sillä Constantinos Carydis joutui perumaan tulonsa uusien matkustusrajoitusten takia.

Samasta syystä myös 19.2. konsertin solisti vaihtuu Alban Gerhardtista Sirja Niroseen. Nironen tulkitsee Sauli Zinovjevin sellokonserton Die Welt - ein Tor. Lisäksi ohjelmassa on Anton Webernin Viisi kappaletta orkesterille sekä Sibeliuksen 3. sinfonia. Konsertin johtaa Sakari Oramo.

 • Koronarajoitukset aiheuttavat muutoksia RSO:n maaliskuun konserttiohjelmiin

  Ohjelmassa mm. Brahmsin klarinettikonsertto.

  Ennakkotiedoista poiketen RSO esittää konserteissaan 10.─24.3. pienten kokoonpanojen kamarimusiikkia orkesteriteosten sijaan. Ohjelmassa on kamarimusiikkikirjallisuuden suuria klassikoita, kuten Olivier Messiaenin Aikojen lopun kvartetto sekä Johannes Brahmsin klarinettikvintetto.

 • Oona Koivukangas, sello

  Oonan konserttikappale on Dvořákin Rondo.

  Oona Koivukangas (s. 2003) aloitti sellonsoiton opiskelun 6-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ensin Marion Göbelin ja myöehmmin Tuomas Lehdon johdolla. Vuonna 2018 Oona jatkoi Lehdon ohjauksessa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Oona on myös Selloakatemian oppilas. Oona on osallistunut mm.

 • Venla Lahti, kontrabasso

  Venla esittää RSO:n kanssa Bottesinin kappaleen.

  Venla Lahti aloitti kontrabasson soiton vuonna 2009 Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Siellä hän opiskeli pääosin Tarja Nybergin johdolla. Syksyllä 2017 Venla jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, jossa hänen opettajanaan toimii Lasse Lagercrantz. Venla on esiintynyt paljon sekä solistina että kamarimusiikkikokoonpanoissa. Orkesterikokemusta Venlalle on kertynyt mm.

 • Ilona Turriago, trumpetti

  Ilona esittää Goedicken Konserttietydin.

  Ilona puhalsi trumpettiin ensi kerran 3-vuotiaana Lieksan Vaskiviikon lastenkonsertin soitinkokeilussa. Punaisen taskutrumpetin sointi viehätti, joten Ilona aloitti soittamisen 5-vuotiaana Aki Välimäen johdolla. 6-vuotiaana Ilona jatkoi opiskelua Tampereen konservatoriossa, jossa häntä ovat opettaneet Tapio Kilpinen ja Juha Untala, sekä viimeiset kaksi vuotta Aki Välimäki.