Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku hehkuu toisen liven LOVEartistina – illan kantava teema yhteisöllisyys ja ystävyys

Antti Tuisku seisoo kokokuvassa, punaisessa asussaan, SuomiLOVE-logon edessä
Antti Tuisku on kauden toinen LOVEartisti. Antti Tuisku seisoo kokokuvassa, punaisessa asussaan, SuomiLOVE-logon edessä Kuva: Niki Soukkio SuomiLOVE,Antti Tuisku

SuomiLOVEn seitsemännen kauden toisena julkistettavana LOVEartistina loistaa Antti Tuisku. Koko kansan rakastaman popparin jakso rakentuu fanituskulttuurin luoman yhteisöllisyyden ja ystävyyden ympärille.

SuomiLOVEn seitsemännen kauden toisena julkistettavana LOVEartistina loistaa Antti Tuisku. Koko kansan rakastaman popparin jakso rakentuu fanituskulttuurin luoman yhteisöllisyyden ja ystävyyden ympärille.

Alkuvuodesta 2020 Antti Tuisku julkaisi kahdennentoista studioalbuminsa Valittu Kansa. Julkaisun jälkeen fanit lähestyivät rovaniemeläissyntyistä artistia kertomalla, kuinka hän oli onnistunut pukemaan sanoiksi ajatuksia, joita kuulijat eivät olleet itse kyenneet sanallistaman. Fanit kertoivat, kuinka Antin kappaleet olivat koskettaneet heitä ja auttaneet eteenpäin vaikeissa elämäntilanteissa.

Artistin kappaleet heräävät henkiin vasta kuulijoiden käsissä

Elinvoimaisella energiallaan lavan täyttävälle Antille artistiudessa hienointa on se, että vaikka kappaleitaan kirjoittaa omista arvoistaan ja ajatuksistaan, heräävät ne henkiin vasta kuulijoiden käsissä.

”Siitä tässä SuomiLOVEssakin on kyse. Ikään kuin tuodaan ihmisten tärkeimpiä hetkiä esille musiikin kautta ja se musiikki kertoo ihmisten tarinaa”, Antti sanoittaa ajatustaan.

Näin heti semmoisen tietynlaisen yläotsikon, jossa isoin kirjaimin lukee yhteisöllisyys ja ystävyys.― Antti Tuisku

Oman jakson suunnittelussa Antille korostui erityisesti fanituskulttuuriin kulminoituva yhteisöllisyys, joka muodostuu ikään kuin artistin ja yleisön välille. Lisäksi hän on halunnut kutsua mukaan artisteja, jotka ovat vaikuttaneet hänen omaan elämäänsä ja uraansa, sekä pyrkinyt valitsemaan lauluja laulettavaksi faneilleen, jotka ovat seuranneet häntä alkuajoista asti.

”Näin heti semmoisen tietynlaisen yläotsikon, jossa isoin kirjaimin lukee yhteisöllisyys ja ystävyys”, hän kertoo visioistaan.

Antille ohjelmassa esiintyminen on äärimmäisen suuri kunnianosoitus ja hieno tilaisuus saada esittää ihmisille kappaleita, jotka ovat kuulijoilleen erityisen tärkeitä.

Sama kunnia tuo myös suurimman jännityksen, sillä Antin mukaan SuomiLOVEssa laulut kertovat aina jotain elämää suurempaa tarinaa, jonka juonen vain kuulija itse tuntee.

”Kyllä se tuo extrajännityksen ja sen haluaa lunastaa”, Antti lisää.

Laulut tulee olemaan valtavaa bailaamista, mutta myös todella herkkää tunteilua.― Antti Tuisku

Uuden tuulahduksen tulevaan tuo myös se, ettei osa Antin mukaan kutsumista artisteista ole aiemmin esiintynyt SuomiLOVEssa.

“Mulla on mahdollisuus tuoda erilaisia artisteja tähän jaksoon ilahduttamaan ihmisiä ja heidän musiikin kautta myöskin sitten tuomaan esille uusia tarinoita”, Antti kertoo artistivieraista.

Tulevassa livelähetyksessä Antti Tuisku tullaan näkemään artistina uudenlaisessa paikassa, sillä hän paljastaa laulavansa yksin ja yhdessä muiden kanssa tuttuja kappaleita, joita ei ole välttämättä koskaan aiemmin esittänyt.

”Laulut tulee olemaan valtavaa bailaamista, mutta myös todella herkkää tunteilua”, Antti valottaa tulevaa.

Antti Tuisku SuomiLOVEssa lauantaina 13.3.2021 klo 21.10.