Hyppää pääsisältöön

Liisa ja Leo seikkailevat ihmemaassa Pikku Kakkosessa

Animaatiohahmot Liisa ja Leo
Animaatiohahmot Liisa ja Leo Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Liisa ja Leo (Alice & Lewis) on esikouluikäisille suunnattu animaatiosarja.

Kuusivuotias Liisa on löytänyt taika-avaimen, jolla hän pääsee Ihmemaahan. Maassa on oudot ja hullunkuriset säännöt, mutta onneksi Liisalla on ystävänään herttainen kani, Leo. Liisasta on hauskaa vierailla Ihmemaassa leikkimässä Leon ja muiden ystävien seurassa, vaikkakin siellä pitää kohdata myös oikkuileva ja helposti kimmastuva kuningatar.

Kun Liisa ensi kertaa päätyi Ihmemaahan, ei kukaan uskonut Liisaa. Siksi Liisa onkin katsonut parhaaksi pitää seikkailunsa salaisuutenaan.

Liisan löytämä kultainen taika-avain käy mihin tahansa oveen, jossa on avaimenreikä. Riippumatta siitä, minne hän Ihmemaassa päätyykään, tuttu Leo on aina jossakin lähistöllä toivottamassa Liisan tervetulleeksi.

Ihmemaassa koetut kummalliset seikkailut auttavat Liisaa löytämään ratkaisun tai positiivisen lähestymistavan omassa elämässä kohdattuihin hankaluuksiin, joten Liisa palaa aina tyytyväisenä takaisin omaan arkeensa.

Ääninäyttelijöinä Jenny Pitkänen, Heikki Mäkäräinen, Anni-Maija Koskinen, Hanna Mönkäre, Ella Tarvonen ja Tatu Tiihonen.

Sarja nähdään sunnuntaiaamuisin Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Asiasana: mielikuvitus
Asiasana: mielikuvitus asiasanat,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: Yhdessä tekeminen
Pikku Kakkosen asiasanat: Yhdessä tekeminen asiasanat,Pikku Kakkonen
Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen

Lisää ohjelmasta

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Poimijat

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa.

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa. Parhaiten syötäväksi kelpaavan sadon oppii tunnistamaan, kun aikuinen näyttää lapselle kädestä pitäen, mitä koriin saa nostaa ja mitä ei. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kokkaajat

  Ei ruokahävikille!

  Kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta jää syömättä. Kotona, päiväkodeissa ja kouluissa ruokahävikkiä voi vähentää ottamalla lautaselle vain sen verran kuin jaksaa syödä. Ei ruokahävikille! Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä niin lapsille kuin aikuisille, sillä jokainen siemen on uuden elämän alku. Kun siementä ravitaan mullalla, vedellä ja valolla, siitä kasvaa taimi ja taimesta kasvi, joka aikanaan voi puhjeta kukkaan ja tuottaa satoa. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!