Hyppää pääsisältöön

Miten hyvinvointivaltiota tulisi kehittää? Keskustele aiheesta.

Suomalaista hyvinvointivaltiota on rakennettu jo reilut sata vuotta. Pala palalta rakennettu järjestelmä jakaa mielipiteitä. Osa mieltää sen luomukseksi, osa pikemminkin kirosanaksi. Nykyisellään hyvinvointivaltio on myös iso taloudellinen tekijä.
Julkistaloudessamme sosiaali- ja terveysmenoihin bruttomääräisesti panostetaan yli 70 miljardia euroa vuodessa.
On sanottu, että hyvinvointivaltio ei koskaan tule valmiiksi, vaan sen
on muututtava ajan mukana.
Mihin suuntaan hyvinvointivaltiota tulisi sitten kehittää?
Aiheesta keskustelevat toimittaja Juho-Pekka Rantala ja Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari.

Kommentit
 • Hartauspuhujat huhtikuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat huhtikuussa 2021

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta). Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Ovatko maailman suurimmat yritykset uhka? Keskustele tässä aiheesta.

  Maailman suurimmat yhtiöt hallitsevat elämäämme.

  Maailmaa, jossa elämme nyt ja tulevaisuudessa, määräävät yhtiöt. Maailman suurimpien yritysten kärjessä pitävät paikkaansa muun muassa sosiaalisen median ja verkkokaupan jätit. Näiden mahtiyhtiöiden valta on kasvanut niin suureksi, että yritysten päätökset vaikuttavat niin ilmastoon, eri instituutioiden tulevaisuuteen kuin demokratiaankin.

 • Jumalanpalvelukset huhtikuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset huhtikuussa 2021

  Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.