Hyppää pääsisältöön

Sisusta leikkimielisesti valitsemallasi näkösuojalla – verhot eivät ole ainoa vaihtoehto ripustettavaksi ikkunaan

Riippuen siitä, miten olet kotisi sisustanut, voit korostaa huoneen teemaa tai sisustusta ja ripustaa ikkunaan jotain, joka täydentää sitä.

Tässä luodaan riippuvien liaanien vaikutelma. Saat sisään päivänvaloa, mutta olet samalla suojassa katseilta.

Tarvikkeet:

  • puunoksa / ajopuun pala
  • narua
  • vihreää eripaksuista huopaa
  • sakset

Kauniinmuotoinen oksa suoran verhotangon sijaan ja leikatut erimuotoiset lehdet luovat viidakkotunnelman ikkunaan. Ne ja iso joukko naruja!

Verhotanko  ajopuusta pöydällä
Kiinnitä narut tankoon ja ripusta niihin jotakin. Verhotanko ajopuusta pöydällä Kuva: Yle/Juha Leskelä Gardin,jungle,ikkunat,Strömsö,driftwood

Leikkaa narut niin, että ne ovat pidempiä kuin suunnitellun näkösuojan korkeus.

Etsi oksa, joka on mielellään hiukan pidempi kuin ikkunan leveys. Kiinnitä naruja niin tiheään, että ne peittävät suuren osan oksasta. Älä solmi liian tiukasti, jotta voit vaihdella niiden paikkaa.

Leikkaa erimuotoisia ja -kokoisia lehtiä vihreästä huovasta. Paras tulos syntyy, jos käytät erisävyisiä vihreitä. Isompien lehtien pitää olla paksumpaa huopaa, jotta ne pitävät muotonsa.

Lehtikuvio piirretään huopakankaalle
Suurempia lehtiä varten on hyvä olla paperikaava Lehtikuvio piirretään huopakankaalle Kuva: Yle/Juha Leskelä Gardin,jungle,ikkunat,Strömsö

Paina lehden yläosaan reikä reikäpihdeillä.

Sitten vain pujotat lehdet naruihin niin, että lopputulos on mieluinen. Tee solmu lehden takapuolelle niin, että se pysyy paikoillaan. Säädä narujen ja lehtien paikkaa, kun oksa on ikkunassa.

Näkösuoja tehty vihreistä huopakankaan lehdistä ikkunan edessä
Viidakkonurkkaus on saanut yhteensopivan näkösuojan ikkunaan – mukauta näkösuoja omaan sisustukseesi Näkösuoja tehty vihreistä huopakankaan lehdistä ikkunan edessä Kuva: Yle/Juha Leskelä verhot,jungle,ikkunat