Hyppää pääsisältöön

Nyt voit taas neuloa yhdessä meidän kanssamme! #strömsökal3 on täällä, ja me neulomme tietenkin Strömsö-villapaidan

Elin, Jim ja Lee istuu kuistilla
Elin, Jim ja Lee yllään Strömsö-villapaita, Strömsö-lapaset ja vedenkantolapaset. Elin, Jim ja Lee istuu kuistilla Kuva: Carina Ahlskog /YLE Strömsö,villapaita,neulonta,kirjoneuleet

Nyt voit piristää elämääsi uudella hauskalla projektilla! Tule mukaan neulomaan oma versiosi Leen tuoreimmasta neulemallista – Strömsö-villapaidasta.

Neulomme yhdessä 27.1.–30.4.2021. Voit tulla mukaan silloin, kun haluat ja neuloa omaan tahtiisi.

Monien mielestä nyt on rankkaa, ja silloin voi ehkä yhteinen neuleprojekti tehdä arjesta hiukan iloisempaa ja ehkäpä lämpöisempääkin, ainakin sitten kun villapaita on valmis.

Mallin Strömsö-villapaitaan löydät artikkelista neulo Strömsö-villapaita.

Eriväriset neuletut strömsövillapaidat.
Eriväriset neuletut strömsövillapaidat. Kuva: Lee Esselström /Yle Strömsö,villapaita,neulonta,neuletyöt,kirjoneuleet

Jaa neulekuvasi kanssamme

Voit jakaa kuvia neuleprosessistasi ja valmiista villapaidasta meidän ja muidenkin kanssa Instagramissa hashtageilla #strömsötröjan ja #strömsökal3.

Ellei sinulla ole tiliä Facebookissa tai Instagramissa, voit silti olla mukana. Voit lähettää kuvan valmiista villapaidastasi, mallin päälle puettuna tai pelkkänä paitana WhatsAppin kautta puhelinnumeroon: 046 657 7289

Tulemme kevään aikana julkaisemaan mahdollisimman paljon kuvia somessa ja Strömsön verkkosivuilla.

Lee Esselström ja eriväriset neuletut strömsövillapaidat
Lee kuistilla koeneulojien erikokoisten Strömsö-villapaitojen keskellä. Lee Esselström ja eriväriset neuletut strömsövillapaidat Kuva: Monica Storm/Yle Strömsö,villapaita,neulonta,Lee Esselström,Strömsövillapaita

KAL tarkoittaa yhdessä neulomista

KAL on lyhenne englannin sanoista ”knit along", ja tarkoittaa yhteisneulontaa. Strömsö-villapaita on Strömsön kolmas KAL. Keväällä 2020 neuloimme yhdessä yksinkertaisen huivin ja syksyllä neuloimme nenäpäiväsukkia. Voit lukea lisää näistä projekteista oheisista linkeistä.

Lee, Jim ja Elin istuvat salissa Strömsössä neulomassa
Lee, Jim ja Elin neulovat yhdessä Strömsö-villapaitoihin pukeutuneina. Lee, Jim ja Elin istuvat salissa Strömsössä neulomassa Kuva: Carina Ahlskog /YLE Strömsö,villapaidat,kirjoneuleet,puserot

Vinkkejä aloittelijoille

Villapaita-artikkelista löydät myös kolme videota villapaidan eri vaiheista – kuinka aloitat, neulot pyöröpuikolla, kiinnität hihat, neulot kaarrokkeen kahdella värillä sekä viimeistelet valmiin neuleen.

Jos olet aloittelija ja epävarma langan ja puikkojen valinnassa ja siinä, miten pääset alkuun, löydät viisi videota Instagram-tililtämme @ylestromso. Nämä videot löytyvät myös tämän artikkelin lopusta.

On mukavaa, että niin moni on tykännyt Strömsö-villapaidasta ja ilmoittanut jo aikovansa neuloa sellaisen. Tule sinäkin mukaan neulomaan!

Viisi videopätkää, joilla pääset hyvään alkuun, Lee oppaana

1. Yleistä paidasta ja ohjeista

2. Miten valitset oikean langan?

3. Neulo koelappu ennen kuin aloitat – pääset taatusti helpommalla.

4. Mitkä puikot sinun kannattaa valita?

5. Neuletiheydestä – miten onnistut?