Hyppää pääsisältöön

Kolmas LOVEartisti Lauri Tähkä korostaa illassaan lohtua ja läsnäoloa

Lauri Tähkä poseeraa SuomiLOVE logon edessä mustassa nahkatakkissa ja farkuissa.
Lauri Tähkä on kauden kolmas LOVEartisti. Lauri Tähkä poseeraa SuomiLOVE logon edessä mustassa nahkatakkissa ja farkuissa. Kuva: Atte Mäläskä SuomiLOVE,Lauri Tähkä

Kolmantena LOVEartistina nähtävä Lauri Tähkä oli jo luvannut itselleen, ettei enää lähde mukaan televisio-ohjelmiin. Soitto SuomiLOVEsta kuitenkin pyörsi artistin päätöksen. Lauri Tähkä nousee lavalle 20.3. yhdessä artistiystäviensä kanssa.

Lauri Tähkä oli jo tehnyt päätöksen, ettei enää osallistu televisio-ohjelmien kuvauksiin. Hän koki osallistuneensa niihin jo tarpeeksi, eikä nähnyt tarvetta osallistua enää uusiin. Puhelu SuomiLOVEsta pyörsi suunnitelman.

Hän jäi pohtimaan muutamaksi päiväksi puhelua ja mahdollisuutta suunnitella oman näköisensä SuomiLOVE-ilta. Sitten hän muisti itsekin liikuttuneensa katsoessaan ohjelmaa. Hän ajatteli kaikkea sitä ainutlaatuista musiikin ja väkevien tarinoiden yhteensulatumista, joka sai artistin lopulta lähtemään mukaan uudelle kaudelle.

”Lisäksi mä rakastan musaa ja haluan edelleen kuulla ja esittää hyvää musaa, siksi istun tässä”, Lauri Tähkä kertoo päätöksestään.

Vertaa iltaansa nupussa olevaan kukkaan, joka aukeaa ilon kosketuksella

Artistille itselleen SuomiLOVE merkitsee suomalaisten ihmisten rakkaustarinoita, selviytymistarinoita arkisesta elämästä, sekä aitoa koskettavuutta.

”Jotenkin sitä syvää rakkautta mitä meidän jengissä on”, hän kokoaa ajatuksiaan.

SuomiLOVEn merkittävyyttä hän korostaa myös siinä, että vaikka väkevät tarinat ovat ohjelmassa esitettyjen ihmisten omia, myös kotisohvilla nähdään, ettei kukaan ole ongelmiensa kanssa yksin.

Jos ihmisellä olisi synttärijuhlat, niin ehkä tällaisen illan haluaisin itselleni― Lauri Tähkä

”Meidän pitää kuulla niitä tarinoita, ne opettaa meitä”, Tähkä muistuttaa.

Oman iltansa kokonaisuudessa Lauri Tähkälle on tärkeää, että artistit resonoivat myös hänelle itselleen ja liittyvät jotenkin hänen omaan tarinaansa. Lisäksi hän otti huomioon sen, että kun lauluihin yhdistyvät tarinat ovat vahvoja merkityksellisiä yleisössä istuville, on artistin oltava ehdottoman läsnä.

Hän vertaa tulevaa iltaansa nupussa olevaan kukkaan, jonka aukeamiseen tarvitaan läsnäoloa, lohtua ja ilon kosketusta.

”Jos ihmisellä olisi synttärijuhlat, niin ehkä tällaisen illan haluaisin itselleni”, hän naurahtaa lempeästi.