Hyppää pääsisältöön

Kirjoitatko terveystiedon? Hae mukaan suoraan yo-koelähetykseen!

Kuva Abitreenien studiosta ja teksti "tule vieraaksi yo-koelähetykseen"
Kuva Abitreenien studiosta ja teksti "tule vieraaksi yo-koelähetykseen" Kuva: Ilmari Fabritius/Yle Abitreenit

Ylioppilaskokeet alkavat 16.3.2021 ja samalla käynnistyvät myös Abitreenien yo-koelähetykset. Haluaisitko päästä keskustelemaan kirjoittamastasi aineesta kokeen jälkeen asiantuntijoiden kanssa? Hae mukaan Abitreenien lähetykseen!

Mikä oli oikea vaihtoehto? Millaista vastausta tehtävässä odotettiin? Abitreenien yo-koelähetyksessä pääset keskustelemaan päivän yo-kokeesta asiantuntijoiden kanssa. Paikalla ovat tuttuun tapaan kokeen tehnyt abi, opettaja ja Ylioppilastutkintolautakunnan sensori.

Haluaisitko sinä tulla lähetykseen keskustelemaan kirjoittamastasi yo-kokeesta?

Etsimme jokaiseen lähetyksessä käsiteltävään aineeseen yhtä abivierasta studioon.

Mitä odotamme abilta?

Lähetykset tehdään lukiolaisille, joten on tärkeää, että saamme jokaiseen lähetykseen yhden kirjoittajan edustamaan kokeen tehneitä opiskelijoita. Abin tehtävänä on kommentoida koetta lukiolaisen näkökulmasta, jakaa huomioitaan, kysymyksiään ja näkemyksiään päivän kokeesta.

Sinun ei siis tarvitse olla aineen asiantuntija eikä kympin oppilas, vaan kertoa, millaisia ajatuksia ja kysymyksiä koe kirjoittajissa herätti. Saat myös antaa rohkeasti palautetta ja kehitysideoita kokeeseen liittyen sekä jakaa omat kokemuksesi ja vinkkisi kokeeseen valmistautumisesta.

Lähetyksen lisäksi toivomme, että jaat Abitreenien Instagram-tilin tarinoissa fiiliksiäsi tulevaan kokeeseen valmistautumisesta ja tuntemuksiasi kokeen tehtyäsi. Saat tarkemmat ohjeet myöhemmin!

Seuraamme jatkuvasti koronavirustilannetta ja siihen liittyviä ohjeistuksia. Järjestämme lähetykset mahdollisimman turvallisesti huolehtimalla esimerkiksi riittävistä turvaväleistä sekä hygieniasta. Toivomme kaikkien vieraiden käyttävän kasvomaskia ennen lähetystä.

Perustietoa hakijoille

Paikka: Lähetykset kuvataan Yleisradion studiolla Helsingin Pasilassa.
Saapuminen: Vieraiden tulee olla paikalla puolitoista tuntia ennen lähetyksen alkua. Lähetys alkaa kello 18.00. Huomioithan siis, että sinun on mahdollista olla paikalla Pasilassa koepäivänä viimeistään kello 16.30.
Palkkio: Yle korvaa osallistujille kohtuulliset matkakulut ja maksaa palkkion lähetyksessä esiintymisestä ja Insta-sisällöstä.
Aiemmat lähetykset: Syksyn 2020 lähetyksistä saat parhaimman kuvan siitä, millainen tunnelma, lavastus ja kokoonpano lähetyksessä on. Katso lähetyksiä Yle Areenasta.
Lisätiedot: anna.horppu@yle.fi / 044 4216555

Kevään lähetykset

ti 16.3.2021: Äidinkieli ja kirjallisuus, lukutaidon koe

ma 22.3.2021: Englanti, pitkä oppimäärä

ke 24.3.2021: Matematiikka, lyhyt ja pitkä oppimäärä (Huom! Lyhyen matematiikan koe on ollut jo edellisenä päivänä)

pe 26.3.2021: Reaali: fysiikka, historia, psykologia (Huom! Psykologian koe on ollut jo edellisenä päivänä)

ma 29.3.2021: Toinen kotimainen kieli, ruotsi, keskipitkä ja pitkä oppimäärä

ti 30.3.2021: Reaali: uskonto, yhteiskuntaoppi, maantiede

ke 31.3.2021: Reaali: kemia ja terveystieto

Kerro meille, miksi haluat lähetykseen ja lähetä halutessasi lyhyt esittelyvideo itsestäsi. Hae mukaan viimeistään 7.3.2021 mennessä tällä lomakkeella.

Lue Abitreenien rekisteriseloste.

Lämmin kiitos kaikista hakemuksista! Olemme ottaneet yhteyttä lähetyksiin valittuihin henkilöihin. Onnea kirjoituksiin ja mukavaa kevättä!

Artikkelia päivitetty 1.3.2021: muutettu otsikkoa ja hakuaikaa jatkettu.
Artikkelia päivitetty 8.3.2021: lisätty tieto loppuun, että haku on päättynyt.