Hyppää pääsisältöön

Metroja, koulunvessoja ja vedätystä

Laulaja Erin poseeraa katsoo poispäin kamerasta. Hänellä on yllään punainen, dramaattinen mekko.
Laulaja Erin poseeraa katsoo poispäin kamerasta. Hänellä on yllään punainen, dramaattinen mekko. Kuva: Simelius Simelius Erin Anttila,Yle Olohuone

Erin Anttila vie toistaiseksi viimeisen Yle Olohuoneen kotimaisemiinsa Itä-Helsinkiin. Sinä voit vaikuttaa illan viimeiseen biisin äänestämällä artikkelin lopussa.

Nelilapsisen perheen kuopus Erin Anttila (o.s. Koivisto) oppi ensin laulamaan suomen kielellä, sitten vasta puhumaan. 6-vuotiaana Irlannista Suomeen muuttanut tyttö käveli iltapäivisin eskarista kirkon kerhoon oppiakseen kieltä paremmin. Kasettisoittimessa soi Kylie Minogue, kunnes kaveri tutustutti hänet suomirokkiin.

Teininä Erin “ei ollut pahis, muttei hyviskään”. Röökin jälkeen metsästettiin lumihiutaleita kielellä, eikä oikein kuuluttu mihinkään lokeroon. Yläasteella ärsytettiin Jonna Kososen (nyk. Geagea) kanssa opettajaa tahallaan, jotta tämä heittäisi tytöt ulos luokasta. Se oli keino pääsi vessaan treenaamaan laulamista. Metro oli rakas paikka, ja sillä kuljettiin omistajan elkein, jalat vastapäisellä penkillä. Metron ovia koitettiin avata väkisin, siellä meikattiin matkalla lehtihaastatteluun ja juotiin pohjia. Vuonna 1995 Jonna ja Erin lähettivät MTV:n Kiitorata-kykyjenetsintäohjelmaan pari kappaletta VHS-kasetilla. Bändin nimi Vicious Circle meni vaihtoon ja ura lähti nousuun. Kultaa, platinaa, Emmoja, euroviisuja sekä linnanjuhlia nähnyt Nylon Beat nautti sekä teinien että aikuisten suosiosta.

Vuosituhannen alussa Erin lähti kitaristimiehensä Vesa Anttilan kanssa Irlantiin opiskelemaan musiikkia. Tarkoitus oli jäädä, mutta pari palasi pian takaisin. Erin nousi solistina valokeilaan vuonna 2011 ensimmäisen soololevyn ilmestyttyä. Tuplaplatinaa myyneen Hunningolla-albumin kappaleet hän kirjoitti pääosin itse.

Toinen Itäväylän valtiattarista vie tällä erää viimeisen Yle Olohuoneen lauantaina Puotilan kartanoon. Miksi Erin soitteli päiväkodista tuon ajan Tinderiin, "nollaviisysiin"? Ja miten Eppu Normaali sai sängyn palamaan? Minkälaisia paljastuksia kouluvessojen satakielestä tekevät hänen läheisensä, kun ohjelman juontaja Susanna Laine tapaa heitä artistille tärkeissä paikoissa? Saattaa olla, että ohjelmassa selviää myös, miten vartijoita ja deittikumppaneita vedätettiin noihin aikoihin. Yleisö saa jälleen valita kolmesta biisistä illan viimeisen kappaleen.

Erin, Itä-Helsinki - Yle Olohuone la 13.2. klo 21.10

Teksti: Laura Airaksinen

  • Metroja, koulunvessoja ja vedätystä

    Yle Olohuone Puotilassa.

    Erin Anttila vie toistaiseksi viimeisen Yle Olohuoneen kotimaisemiinsa Itä-Helsinkiin. Sinä voit vaikuttaa illan viimeiseen biisin äänestämällä artikkelin lopussa. Nelilapsisen perheen kuopus Erin Anttila (o.s. Koivisto) oppi ensin laulamaan suomen kielellä, sitten vasta puhumaan.

  • “Tänään on hyvä päivä”

    Samae Koskinen Yle Olohuoneessa

    Laulaja-lauluntekijä, HPK-fani ja innokas mailapelaaja Samae Koskinen kutsuu Susanna Laineen ja katsojat kyläilemään nuoruutensa kotikaupunkiin Riihimäelle. Mitä tapahtui maauimalan hyppytornissa kesäilloin? Entä minkä koulun tiloissa Samaen bändiharrastus virisi kukkaan?

Uusimmat sisällöt - Olohuone