Hyppää pääsisältöön

RSO:n Nuoret solistit 2021 esiintyvät 5.3.

RSO:n nuoret solistit
RSO:n nuoret solistit Radion sinfoniaorkesteri

Maalis- ja huhtikuun konserteissa amerikkalaiskapellimestari David Robertsonin ja baritoni Andrè Schuenin debyytit

Nuorten solistien konsertti avaa RSO:n maaliskuun 5.3. Solistit valitaan yleensä koesoiton perusteella ja viime vuosina niissä on ollut mukana yli 100 kokelasta.
Koronapandemian takia koesoittoa ei tällä kertaa voitu järjestää, vaan orkesterin taiteellinen johtoryhmä kutsui neljä mielenkiintoista, eri vaiheessa opintojaan olevaa nuorta konsertin solisteiksi.

Valituiksi tulivat viulisti Lilja Haatainen, Kempele (s. 2011), trumpetisti Ilona Turriago, Tampere (s. 2008), kontrabasisti Venla Lahti, Helsinki (s.2002) ja sellisti Oona Koivukangas, Helsinki (s. 2003). Kevään 2022 nuoret solistit valitaan taas koesoiton perusteella.

Ilker Arcayürek ja Andrè Schuen debytoivat

Nuorten solistien lisäksi maalis- ja huhtikuun konserttien ohjelmassa on paljon laulumusiikkia. Debyyttinsä tekevät Zürichin oopperastudion kasvatti tenori Ilker Arcayürek (10.3.) sekä niin oopperan kuin liedinkin parissa menestystä niittänyt italialaisbaritoni Andrè Schuen (16.4.). Lisää laulajia kuullaan 7.4., kun Miina-Liisa Värelä, Jeni Packalen ja Tuomas Katajala esittävät Šostakovitšin Lauluja Juutalaisesta kansanrunoudesta.

Kapellimestari David Robertson johtaa Schubertin Keskeneräisen

Nerokkaiden konserttiohjelmien arkkitehti David Robertson johtaa RSO:a 24.3. Ohjelmassa on Bachia ja Schubertin Keskeneräinen sinfonia. Solistina esiintyy pianisti Orli Shaham, joka tulkitsee Messiaenin linnunlaulujen pohjalta muokatun teoksen Oiseaux exotiques (Eksoottisia lintuja).

Petri Kumela kantaesittää Antti Auvisen kitarakonserton

Antti Auvisen Ylen tilauksesta säveltämän kitarakonserton kantaesitys kuullaan 28.4. Solistina esiintyvä Petri Kumela on erityisen omistautunut nykymusiikille ja on jo aiemmin kantaesittänyt yhdeksän kitarakonserttoa ja muita pienimuotoisempia sävellyksiä. Konsertin johtaa Dalia Stasevska.
Koronapandemiasta johtuen konsertteihin ei myydä kausilippuja. Kertalippujen myynti alkaa heti, kun yleisötilaisuudet jälleen sallitaan. Kaikki kevään konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Teemalla, Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.

 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

 • Konserttisalin konsertit 15.2. asti vain Ylen kanavilla, kamarimusiikkifestivaalille yleisöä 5.–6.2.

  Lunastetut liput peruttuihin konsertteihin palautetaan.

  Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusimman päätöksen mukaisesti sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty 15.2.2022 asti. RSO:n konsertit 4.2., 9.2. ja 10.2. Musiikkitalon konserttisalissa on peruttu yleisöltä, mutta 4.2. ja 9.2. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä klo 20 alkaen Yle Teemalla. MIND! -kamarimusiikkifestivaalin konsertit 5.–6.2. Paavo-salissa soitetaan rajoitusten mukaisesti enintään 50 henkilön yleisölle.