Hyppää pääsisältöön

RSO:n Nuoret solistit 2021 esiintyvät 5.3.

RSO:n nuoret solistit
RSO:n nuoret solistit Radion sinfoniaorkesteri

Maalis- ja huhtikuun konserteissa amerikkalaiskapellimestari David Robertsonin ja baritoni Andrè Schuenin debyytit

Nuorten solistien konsertti avaa RSO:n maaliskuun 5.3. Solistit valitaan yleensä koesoiton perusteella ja viime vuosina niissä on ollut mukana yli 100 kokelasta.
Koronapandemian takia koesoittoa ei tällä kertaa voitu järjestää, vaan orkesterin taiteellinen johtoryhmä kutsui neljä mielenkiintoista, eri vaiheessa opintojaan olevaa nuorta konsertin solisteiksi.

Valituiksi tulivat viulisti Lilja Haatainen, Kempele (s. 2011), trumpetisti Ilona Turriago, Tampere (s. 2008), kontrabasisti Venla Lahti, Helsinki (s.2002) ja sellisti Oona Koivukangas, Helsinki (s. 2003). Kevään 2022 nuoret solistit valitaan taas koesoiton perusteella.

Ilker Arcayürek ja Andrè Schuen debytoivat

Nuorten solistien lisäksi maalis- ja huhtikuun konserttien ohjelmassa on paljon laulumusiikkia. Debyyttinsä tekevät Zürichin oopperastudion kasvatti tenori Ilker Arcayürek (10.3.) sekä niin oopperan kuin liedinkin parissa menestystä niittänyt italialaisbaritoni Andrè Schuen (16.4.). Lisää laulajia kuullaan 7.4., kun Miina-Liisa Värelä, Jeni Packalen ja Tuomas Katajala esittävät Šostakovitšin Lauluja Juutalaisesta kansanrunoudesta.

Kapellimestari David Robertson johtaa Schubertin Keskeneräisen

Nerokkaiden konserttiohjelmien arkkitehti David Robertson johtaa RSO:a 24.3. Ohjelmassa on Bachia ja Schubertin Keskeneräinen sinfonia. Solistina esiintyy pianisti Orli Shaham, joka tulkitsee Messiaenin linnunlaulujen pohjalta muokatun teoksen Oiseaux exotiques (Eksoottisia lintuja).

Petri Kumela kantaesittää Antti Auvisen kitarakonserton

Antti Auvisen Ylen tilauksesta säveltämän kitarakonserton kantaesitys kuullaan 28.4. Solistina esiintyvä Petri Kumela on erityisen omistautunut nykymusiikille ja on jo aiemmin kantaesittänyt yhdeksän kitarakonserttoa ja muita pienimuotoisempia sävellyksiä. Konsertin johtaa Dalia Stasevska.
Koronapandemiasta johtuen konsertteihin ei myydä kausilippuja. Kertalippujen myynti alkaa heti, kun yleisötilaisuudet jälleen sallitaan. Kaikki kevään konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Teemalla, Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.

  • RSO kantaesittää 13 uutta teosta kaudella 2023‒2024

    Kauden teemoja ovat Strauss, Benjamin ja tulevaisuus.

    RSO kantaesittää 2023‒2024 ennätykselliset 13 uutta sävellystä. Kauden teemasäveltäjät ovat Richard Strauss ja RSO-festivaalilla esiteltävä Sir George Benjamin. Kolmas teema, tulevaisuus, nostaa esiin nuoria muusikkoja ja säveltäjiä. RSO:n konserttien verkko- ja televisiolähetysten suosio kasvaa ‒ vuonna 2022 katsojia oli yli 4,1 miljoonaa.

  • Nicholas Collon 40 vuotta: "Olen löytänyt RSO:sta orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen"

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon täyttää 40 vuotta.

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon juhlii 40-vuotissyntymäpäiväänsä 7.2.2023. "RSO:sta olen löytänyt orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen, ja minusta on aina ihanaa tulla tänne. Se on yksi isoimmista asioista, joita urallani on tapahtunut kolmekymppisenä. Oman orkesterin löytäminen ei ole itsestäänselvää, ja siihen tarvittiin paljon onnea, oikeassa paikassa olemista oikeaan aikaan. Tässä orkesterissa kaikki tuntuu minusta oikealta."