Hyppää pääsisältöön

Näin äänestät UMK21-kilpailussa – lataa Yle.fi-sovellus kännykkäsi!

Ohjeistus UMK21-äänestykseen, violetilla taustalla puhelin jonka ruudulla on listattuna tämän vuoden UMK-kilpailijat.
Ohjeistus UMK21-äänestykseen, violetilla taustalla puhelin jonka ruudulla on listattuna tämän vuoden UMK-kilpailijat. Kuva: Yle UMK 2021,Uuden Musiikin Kilpailu,Euroviisut

Äänestä suosikkibiisiäsi UMK21-lähetyksen aikana lauantaina 20.2. Voittajabiisi edustaa Suomea Euroviisuissa toukokuussa Rotterdamissa, Alankomaissa.

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 20.2. seitsemän kilpailijaa esittää kilpailukappaleensa, joista valitaan Suomen euroviisuedustuskappale. UMK21-voittajabiisin valintaan vaikuttavat yleisöäänet sekä kansainvälisen raadin antamat pisteet. Äänestää voi vain suoran UMK21-lähetyksen aikana kun kaikki kilpailuesitykset on nähty.

Äänestä suosikkibiisiäsi maksutta Yle.fi-sovelluksella, jonka voit ladata Android- sekä IOS-älypuhelimiin ja -tabletteihin. Kirjaudu sovellukseen Yle Tunnuksella ja olet valmis äänestämään.

Käy siis jo hyvissä ajoin etukäteen lataamassa Yle.fi-sovellus ja luo itsellesi Yle Tunnus.

Voit antaa lähetyksen aikana sovelluksella yhden äänen suosikkikappaleellesi. Äänestys avataan sovelluksessa lauantaina 20.2. Jos sinulla on jo Yle.fi-sovellus, muista päivittää sovelluksen viimeisin versio.

Äänestää voi myös lähettämällä tekstiviestin tai soittamalla äänestysnumeroon. Tekstiviestin hinta on 1 euro ja puhelinäänen hinta on 1 euro + paikallisverkkomaksu. Puhelimella ja tekstiviestillä äänestää voi useamman kerran. Keräystuotto käytetään Nenäpäivän yhteistyöjärjestöjen hankkeissa kehitysmaissa vuosina 2021–2023.

Älä lähetä tekstiviestejä tai soita äänestysnumeroihin muulloin kuin lauantaina 20.2. lähetyksessä mainittuun aikaan - muuna aikana lähetetty ääni ei rekisteröidy, mutta se voidaan laskuttaa liittymästäsi.

Äänestysnumerot kilpailukappaleittain:

1. Teflon Brothers x Pandora
Lähetä 1 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 51

2. Aksel
Lähetä 2 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 52

3. Laura
Lähetä 3 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 53

4. Danny
Lähetä 4 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 54

5. Oskr
Lähetä 5 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 55

6. Blind Channel
Lähetä 6 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 56

7. Ilta
Lähetä 7 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 57

Tekstiviestiäänestyksen hinta: 1 €, alv 0%
Puhelinäänestys hinta: 1 €+pvm

Suora UMK-finaalilähetys nähtävissä ja kuultavissa Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:ltä lauantaina 20. helmikuuta klo 21.

Jokainen ääni on tärkeä! Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet (75 %) ja kansainvälisen raadin antamat pisteet (25 %).

Näin seuraat UMK-finaalia 20.2.

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 20. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21. UMK-finaalissa kilpailevat Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta.

Äänestä suosikkisi voittoon! Äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finalistien esitysten jälkeen. Äänestää voi maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet (75 %) ja kansainvälisen raadin antamat pisteet (25 %).

Finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta.

Finaalia voi seurata suomen-, ruotsin-, venäjän- tai englanninkielisellä selostuksella. Englanninkielisestä selostuksesta vastaavat YleX:n juontaja-musiikkitoimittaja ja UMK-ammattilaisraadissakin mukana olleet Katri Norrlin ja Jani Kareinen. Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina jatkavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa. Chatin keskustelua ylläpitää Yle Kioskin Gogi, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa. Chat aukeaa yle.fi-sovelluksessa finaali-iltana klo 20.30.

Äänestyksen säännöt

 • UMK-chatissa Suomen suurin kisakatsomo sekä kansainvälinen raati villiintyivät Blind Channelista – "Vaikuttavin UMK ikinä!"

  Näin UMK-chat lauloi ja raati arvioi.

  Jännittävä UMK-finaali huipentui Blind Channelin ylivoimaiseen voittoon 20. helmikuuta. Finaalin aikana UMK-chatissa keskustelu kävi kuumana koko illan, ja tässä artikkelissa nostetaan keskustelun parhaita paloja sekä kerrotaan, minkälaiset asiat kilpailubiiseistä tekivät vaikutuksen UMK:n kansainväliseen tuomaristoon.

 • Kaikki UMK21-finaalista – Näin seuraat, äänestät ja chattailet mukana!

  UMK-finaali lähetetään lauantaita 20.2. klo 21.

  20. helmikuuta luvassa on Suomen viihdyttävin musiikkishow, kun Uuden Musiikin Kilpailun finaali valtaa ruudut ja radioaallot. Suomen euroviisuedustajan valinnan lisäksi finaalissa nähdään viime vuoden UMK:ssa valloittanut Erika Vikman yhdessä tähtijuontaja Antti Tuiskun kanssa sekä tauolta palaava Haloo Helsinki! Tässä artikkelissa on kaikki, mitä sinun pitää tulevasta UMK-finaalista tietää.

 • How to watch the UMK21 Final in English or Russian

  The finale is held on February 20.

  Finland’s representative for the Eurovision Song Contest 2021 will be chosen on Saturday, 20 February, in a live broadcast. The finale of the Contest for New Music UMK will be streamed live worldwide in four different languages on Yle Areena, Yle’s online streaming service. Here’s how you can watch it live.