Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Äidinkieli ja kirjallisuus pääkuva

2021 kevät: äidinkieli ja kirjallisuus, lukutaidon koe

Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä sekä harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

Ylioppilastutkintolautakunnan laatimat äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon yo-koe ja koekohtaiset sisältökuvaukset

Treenaa Abitreenien harjoittelukokeella

Abitreenien harjoittelukoe perustuu Ylioppilastutkintolautakunnan tekemään kevään 2021 äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon ylioppilaskokeeseen.

Huomioi harjoittelussa, että vastaukset tallentuvat vain silloin, jos kirjaudut Yle Tunnuksella. Osassa oppiaineista voit vastauksiesi jälkeen verrata omaa vastaustasi Ylioppilastutkintolautakunnan laatimiin hyvän vastauksen piirteisiin.

Äidinkielen ja kirjallisuuden yo-koelähetys

Lähetyksessä ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastaavat abien kysymyksiin päivän kokeesta ja pohtivat, mitä täydellisiin vastauksiin vaadittiin. Lähetys on katsottavissa koepäivänä klo 18 alkaen Yle Areenassa.

Lähetä kysymyksesi lähetykseen äidinkielen lukutaidon kokeesta

Kommentit