Hyppää pääsisältöön

Tiistain teemaillassa kerrotaan tarinoita Virosta – lähetä omasi!

Olli Haapakangas puhaltaa Viron lipun liehumaan
Tuulta purjeisiin ja kohti Tallinnaa! Olli Haapakangas puhaltaa Viron lipun liehumaan Kuva: Katriina Radic / Yle Yle Radio Suomi,Olli Haapakangas

Vironmatkaus kunniaan! Suomenlahden poikki on reissattu iät ja ajat, eikä neuvostoaikakaan onnistunut tyrehdyttämään kiinnostustamme veljeskansan meininkiin.

Uudelleenitsenäistyminen antoi matkailulle uutta potkua, ja tätä nykyä Tallinna on helppo ja nopea matkailukohde.

Mutta Viro on paljon muutakin kuin Tallinnan vanhakaupunki, Viru-hotelli ja tax-free. Kauemmas uskaltautuva matkaaja on saattanut menettää sydämensä koko maalle, päätyä jopa kakkos- tai jopa ykkösasunnon hankkijaksi.

Virossa on käyty kauppaa, laulettu lavoilla, kävelty mukulakivillä ja jonotettu johdinautoon. On solkattu kolmea tai neljää kieltä - ja tultu ymmärretyiksi. On palattu kotiin kokemusta rikkaampina.

Tarinat Viron-reissuilta ovat sekä hauskoja että opettavaisia - kertokaamme niitä toisillemme. Mikä oli ensimmäinen kertasi, mikä matka onnistui parhaiten?

Kuinka omat Virotietosi ovat karttuneet siitä mitä kouluaikoina opit? Missä kannattaa käydä, mitä kannattaa tehdä tai jättää tekemättä?

Viron itsenäisyyspäivää vietetään keskiviikkona 24.2, mutta Viro-tarinoiden ilta kajahtaa Radio Suomessa jo edeltävänä tiistai-iltana kello 18. Ohjelman juontaa itse Paldiskin susi ja Nömmen kalju - Olli Haapakangas.

Täytä lomake.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi