Hyppää pääsisältöön

Lilja Haatainen, viulu

kuvassa viulisti Lilja Haatainen
kuvassa viulisti Lilja Haatainen Radion sinfoniaorkesteri

Kempeleläinen Lilja Haatainen (s. 2011) aloitti viulunsoiton 3-vuotiaana Suzukikoulu Oktaaviassa Oulussa. Vuodesta 2017 hän on opiskellut Oulun konservatoriossa Mervi Kyrkin johdolla. Lisäksi Lilja opiskelee Viuluakatemiassa Elina Vähälän ja Janne Malmivaaran ohjauksessa.

Lilja on ehtinyt esiintyä jo monissa tapahtumissa ja keväällä 2019 hänet valittiin mm. Oulu Sinfonian Nuoret solistit -konserttiin.

Viulunsoiton lisäksi Lilja nauttii vapaa-ajallaan tanssimisesta, lukemisesta, maalaamisesta ja leikeistä kavereiden kanssa.

Lilja esittää RSO:n solistina Christian Sindingin Sarja vanhaan tyyliin. Kuullessaan kappaleen ensimmäisen kerran, Lilja totesi: ”Tuossa on haastetta ja haluan oppia soittamaan sen!”

  • RSO kantaesittää 13 uutta teosta kaudella 2023‒2024

    Kauden teemoja ovat Strauss, Benjamin ja tulevaisuus.

    RSO kantaesittää 2023‒2024 ennätykselliset 13 uutta sävellystä. Kauden teemasäveltäjät ovat Richard Strauss ja RSO-festivaalilla esiteltävä Sir George Benjamin. Kolmas teema, tulevaisuus, nostaa esiin nuoria muusikkoja ja säveltäjiä. RSO:n konserttien verkko- ja televisiolähetysten suosio kasvaa ‒ vuonna 2022 katsojia oli yli 4,1 miljoonaa.

  • Nicholas Collon 40 vuotta: "Olen löytänyt RSO:sta orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen"

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon täyttää 40 vuotta.

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon juhlii 40-vuotissyntymäpäiväänsä 7.2.2023. "RSO:sta olen löytänyt orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen, ja minusta on aina ihanaa tulla tänne. Se on yksi isoimmista asioista, joita urallani on tapahtunut kolmekymppisenä. Oman orkesterin löytäminen ei ole itsestäänselvää, ja siihen tarvittiin paljon onnea, oikeassa paikassa olemista oikeaan aikaan. Tässä orkesterissa kaikki tuntuu minusta oikealta."