Hyppää pääsisältöön

Venla Lahti, kontrabasso

kuvassa kontrabasisti Venla Lahti
kuvassa kontrabasisti Venla Lahti Radion sinfoniaorkesteri

Venla Lahti aloitti kontrabasson soiton vuonna 2009 Itä-Helsingin musiikkiopistossa.

Siellä hän opiskeli pääosin Tarja Nybergin johdolla. Syksyllä 2017 Venla jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, jossa hänen opettajanaan toimii Lasse Lagercrantz. Venla on esiintynyt paljon sekä solistina että kamarimusiikkikokoonpanoissa. Orkesterikokemusta Venlalle on kertynyt mm. Helsingin Juniorijousista, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterista, Wienin filharmonikkojen IOIA-kursseilta ja EUYO-orkesterista, jonka jäsen hän on ollut vuodesta 2020. Vuonna 2016 Venla voitti Nuorten kansallisen kontrabassokilpailun yläkoululaisten sarjan ensimmäisen palkinnon. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Esko Laineen, Ödön Rachin ja Janne Saksalan mestarikursseilla.

Venla esittää RSO:n kanssa Bottesinin Grande allegro alla Mendelssohn -kappaleen: "Olen haaveillut kyseisen teoksen soittamisesta orkesterin kanssa jo pitkään."