Hyppää pääsisältöön

Helmarien MM- ja EM-karsintaottelut Ylellä vuoteen 2025

Finlands damlandslag jublar efter segrmålet mot Skottland.
Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kukisti Skotlannin EM-karsintaottelussa joulukuussa 2020. Finlands damlandslag jublar efter segrmålet mot Skottland. Kuva: imago images/Pro Sports Images/ All Over Press Suomen naisten jalkapallomaajoukkue

Yle jatkaa Helmarien kotipesänä! Lähivuosina jalkapallon naisten arvokisat karsintoineen nähdään Ylen kanavilla.

Yle ja Palloliitto ovat solmineet laajan monivuotisen sopimuksen Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen, miesten futsal-maajoukkueen sekä miesten alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen arvokisakarsinnoista.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen eli Helmarien osalta sopimukseen kuuluvat vuoden 2023 MM-kisojen sekä vuoden 2025 EM-kisojen karsintaottelut. Ylellä on jo esitysoikeudet vuoden 2022 EM-kisoihin ja niiden karsintoihin sekä vuoden 2023 MM-kisoihin.

Lisäksi Yle ja Palloliitto sopivat futsalin miesten EM-kisojen 2022 ja MM-kisojen 2024 karsintaotteluiden oikeuksista, alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallon EM-kisojen 2023 ja 2025 karsintojen kotiotteluiden oikeuksista sekä Huuhkajien MM-karsintojen radioinnista vuoden 2022 kisoihin.

“Haluamme tarjota suomalaisille merkityksellisiä kokemuksia ja elämyksiä. Helmarit ovat ilmiö, johon uskomme ja jonka tarinaa haluamme kertoa jatkossakin. Futsal-maajoukkue herätti laajemman mielenkiinnon MM-karsinnoissa ja U21:stä on suora yhteys Huuhkajiin, jotka palaavat Ylelle ensi vuonna”, Ylen urheilun esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma sanoo.

Yle hankki viime vuonna Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta oikeudet myös Huuhkajien otteluihin vuosille 2022–2028. Miesten arvokisoista Ylen kanavilla näkyvät EM-kisat 2021, 2024 ja 2028 sekä MM-kisat 2022 ja 2026.

"Naisten ja miesten maajoukkueet sekä arvokisat muodostavat Ylen jalkapallotarjonnan perustan tällä vuosikymmenellä. On hienoa, että pääsemme jatkamaan Helmarien matkassa hetkellä, jolloin kiinnostus ja myös yhteiskunnallinen merkittävyys ovat kasvussa", iloitsee Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.