Hyppää pääsisältöön

Uuden Musiikin Kilpailulla ennätysyleisö – finaalia seurasi 1,7 miljoonaa katsojaa

Blind Channel -yhtye lavalla punaisen screenin edessä keskisormet pystyssä. Taustacreenillä laulajat roikkuvat ylösalaisin.
Uuden Musiikin Kilpailun finaalin voitti Blind Channel kappaleellaan Dark Side. Blind Channel -yhtye lavalla punaisen screenin edessä keskisormet pystyssä. Taustacreenillä laulajat roikkuvat ylösalaisin. Kuva: Yle/Miikka Varila UMK 2021,Uuden Musiikin Kilpailu,Euroviisut,Blind Channel

UMK-finaali keräsi ennätyssuuren määrään seuraajia. Lähetyksen juonsi laulaja Antti Tuisku.

Ylen UMK21: Finaali -lähetystä seurasi esityspäivänä keskimäärin 1,1 miljoonaa katsojaa. Lähetys tavoitti Yle TV1:n lauantai-illassa 1,7 miljoonaa suomalaista.

”UMK oli jälleen mahtava show ja ennätysluvut tuntuvat upealta. Uuden Musiikin Kilpailua tehdään suurella tunteella, ja nyt saimme Suomelle edustajan, joka tekee oman osuutensa samalla suurella tunteella, joka välittyy tv-katsojille ympäri maailman”, iloitsee Uuden Musiikin Kilpailun tuottaja Anssi Autio.

Radiossa finaalilähetys kuultiin Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:ssä. Yle Areenassa finaalia pystyi tänä vuonna seuraamaan suomen- ja ruotsinkielisen selostuksen lisäksi englanniksi ja venäjäksi. Yle Areenan UMK-chattiin osallistui parhaimmillaan 42 000 keskustelijaa.

Uuden Musiikin Kilpailu palasi viime vuonna avoimeen kilpailuun, jonka voitti Aksel Kankaanranta. Tuolloin finaalia seurasi 1,5 miljoonaa katsojaa.

Omaa suosikkiaan oli mahdollista äänestää puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä sekä maksutta Yle.fi-mobiilisovelluksella. Ääniä annettiin yhteensä 138 195 kappaletta: sovelluksessa 92 017 ääntä sekä puhelimitse ja tekstiviestitse 46 178 ääntä. Lopullisesta äänestystuloksesta 75 prosenttia muodostui yleisöäänistä, 25 prosenttia raadin äänistä. Puhelin- ja tekstiviestiäänten tuotto ohjataan Nenäpäivä-keräykseen.

Uuden Musiikin Kilpailun voitti seitsemän ehdokkaan joukosta Blind Channel kappaleellaan Dark Side. Blind Channel edustaa Suomea Euroviisuissa Rotterdamissa 18.–22.5. Suomen edustaja on mukana toisessa semifinaalissa 20.5. Euroopan yleisradiounioni EBU sekä alankomaalaiset tv-yhtiöt ovat ilmoittaneet, että Eurovision Song Contest järjestetään keväällä 2021 tavalla tai toisella.