Metsäkylpy on hyväksi terveydelle
Strömsön Nicke Aldénin valmentajana on Milja Harju
Metsäkylpy tulee alun perin Japanista ja on nimeltään Shinrin-Yoku ja tarkoittaa juuri metsää ja kylpyä.
Metsäkylpy koetaan kaikin aistein – näkö-, kuulo-, haju-, maku- ja kuuloaistin kautta.
Miljan ensimmäinen ohje on hengittää syvään, juurtua maahan samalla, kun Nicke saa kuunnella kellojen pehmeää sointia.
Toiminta, joka ei vaadi mitään, on hyväksi keholle ja päälle
Jätä aivot kotiin ja antaudu opastettavaksi metsään
Jokainen voi liikkua metsässä ja nauttia luonnosta, jos haluaa, mutta usein ei tule ottaneeksi aikaa pysähtymiseen kesken stressaavan arjen.
– Voi olla ihanaa vain seurata ja antautua jonkun johdateltavaksi ja rentoutua täydellisesti, sanoo Milja syyksi siihen, miksi voi valita opastetun metsäkylvyn.
Käynti metsässä parantaa luovuutta
Fyysinen liike luonnossa vahvistaa terveysvaikutusta
Jo 20 minuutin oleskelu metsässä saa stressihormonit vähenemään ja laskee verenpainetta ja verensokeritasoa. Usein ahdistuksen ja masennuksen tunteet hellittävät, kun liikumme luonnossa.
Metsän fyysisten hyvää tekevien vaikutusten lisäksi luonto vaikuttaa myös mieleemme. Sitä mukaa kuin rentoudumme, ajatukset kirkastuvat.
Stanfordin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että kävelylenkki tekee meistä luovempia ja ideoiden virta kasvaa. Jos lisäksi kävelemme metsässä, hyvää tekevät vaikutukset vain voimistuvat.
Kaikki luonnossa on hyvää
Jos asuu kaupungissa, voi käydä puistossa
Syvä, hiljainen metsä on ihanteellinen paikka, jos haluaa välttää hälyä ja stressinaiheuttajia, mutta jos asuu kaupungissa, metsään voi olla matkaa. Silloin voi käydä puistossa tai rannalla kokeakseen luonnon hyvää tekevät voimat. Voi myös vaihtaa metsän mereen tai järveen.
Nickelle hiljaisuus oli ahaa-elämys
Koska podit ja musiikki virtaavat suurimman osan ajasta kuulokkeista, olen unohtanut, millaista on olla hiljaisuudessa. Hyötynä on hiljaisuuden antama rauhoittava vaikutus
Lue lisää luonnosta ja hyvinvoinnista tästä.