Hyppää pääsisältöön

Mikä oli ensimmäinen internetissä lähetetty sana? – Testaa tunnetko maailman merkittävimpien keksintöjen historiaa

Tunnistamaton huppupäinen harmo käyttää tietokonetta. Koneen näyttä hehkuu ja ympärillä on savua.
Siinä missä tuli teki ihmislajin hampaista pienemmät, tekeekö internet aivoistamme pienemmät? Tunnistamaton huppupäinen harmo käyttää tietokonetta. Koneen näyttä hehkuu ja ympärillä on savua. Kuva: Heidi Gabrielsson / Yle hakkerit,Pieleen mennyt historia

Ihmislajin historia on täynnä edistystä ja suuria keksintöjä, mutta samaan aikaan olemme vieneet planeettamme monimutkaisiin kriiseihin.

Kivihiilen ja öljyn polttaminen, modernin maanviljelyn kehittyminen, löytöretket ja vaikkapa rahtikonttien keksiminen ovat olleet kaikki huimia edistysaskeleita ihmislajille. Tämä niin sanottu edistys on ollut myös marssi kohti ilmastokriisiä, kuudetta sukupuuttoaaltoa ja suurta kaaosta.

Testaa tunnetko ihmiskunnan edistyksen merkkihenkilöt, tärkeimmät keksinnöt, keksijät ja tapahtumat.

Jos haluat päteä testissä, kannattaa kuunnella Pieleen mennyt historia -podcast Yle Areenasta. Podcastista löytyy lisää huikeita faktoja, kiinnostavia tarinoita sekä vastaukset alla oleviin kysymyksin.

Edit 14.3.2021: Vaihdettu oikea vastaus kysymykseen: Mikä ihmisen työtaakkaa helpottavista keksinnöistä keksittiin ensimmäisenä? tuli --> vipuvarsi. Lisätty myös vastaukseen tietoa vipuvarren ja tulen ajoituksesta.