Hyppää pääsisältöön

Mikä Galaxi?

Galaxin juontaja Emma.
Galaxin juontaja Emma. Kuva: Laura Pohjavirta / Yle Galaxi

Mikä Galaxi?

Galaxi on hengittänyt jo 15 vuotta koululaisten mediakulttuurin ja viihteen hyväksi. Galaxi on osa Yleisradion julkista palvelua, ja sisällöt ovat ilmaisia kaikille suomalaisille. Galaxi toteuttaa pääasiassa videoita, joita esitetään Areenassa ja TV2:lla joka aamu. Lisäksi Galaxi näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa Youtubessa, Instagramissa ja Tiktokissa.

Galaxin ohjelmisto koostuu animaatioista, draamasta, vlogeista, sketseistä ja asiaohjelmista. Pääasiassa videoilla käsitellään koululaisten elämää ja arkea.

Galaxilla on sovellus, jonka voi ladata ilmaiseksi Google Play ja App Storesta. Sovellus on kehitysvaiheessa ja teemme töitä toteuttaaksemme käytettävämmän ja monipuolisemman sovelluksen koululaisten tarpeisiin.

Galaxiin voi törmätä myös ympäri Suomea erilaisissa tapahtumissa. Vuonna 2020 tapahtumat peruuntuivat koronatilanteen vuoksi, mutta vuonna 2019 Galaxi näkyi Tubeconissa, Helsingin Kirjamessuilla ja Mediapoliksen avoimet ovet -tapahtumassa Tampereella. Vuodelle 2021 on suunnitteilla tapahtumia. Jos tapahtumat pystytään järjestämään, niistä tiedotetaan myöhemmin.

Galaxin osasto Tubeconissa 2019.
Galaxi Tubecon-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 2019. Galaxin osasto Tubeconissa 2019. Kuva: Krista Karppinen / Yle Galaxi,TubeCon

Keitä Galaxissa työskentelee?

Galaxissa työskentelee vastaava tuottaja, tuottajia, toimittajia ja koodareita. Näiden taustatekijöiden lisäksi Galaxin ruutukasvoina toimivat tietysti Galaxin Gorilla ja vaihtuvat juontajat. Tällä hetkellä juontajia ovat Emma, Aaron, Elo, Milla, Ada ja Santtu. He esiintyvät videoilla, ovat vuorovaikutuksessa seuraajien kanssa somessa ja ovat tavattavissa tapahtumissa.

Galaxin juontajat ja gorilla.
Galaxin gorilla ja esiintyjät. Galaxin juontajat ja gorilla. Galaxi
 • Mikä Galaxi?

  Galaxi on olemassa koululaisia varten.

  Mikä Galaxi? Galaxi on hengittänyt jo 15 vuotta koululaisten mediakulttuurin ja viihteen hyväksi. Galaxi on osa Yleisradion julkista palvelua, ja sisällöt ovat ilmaisia kaikille suomalaisille. Galaxi toteuttaa pääasiassa videoita, joita esitetään Areenassa ja TV2:lla joka aamu. Lisäksi Galaxi näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa Youtubessa, Instagramissa ja Tiktokissa.

 • Turvallisuus on meidän kaikkien oikeus – myös lasten

  Milloin lapsen tulee soittaa hätäkeskukseen?

  Milloin soitan hätäkeskukseen? Mistä tunnistan hätätilanteen? Galaxin uusimmalla videolla 11-vuotias Emma joutuu keskelle hätätilannetta, kun Ada pyörtyy. Videolla nähdään viihteellisesti vääriä ja oikeita toimintamalleja, joita voi tehdä soittaessaan hätänumeroon.

 • Mitä koululaisten tulee tietää vuodesta 2021? 20 faktaa ja tulevaisuudentutkijan arvio

  Vuonna 2021 luvassa epävarmuutta ja yllätyksiä.

  Galaxi kokosi 20 kiinnostavaa faktaa vuodesta 2021, mutta kysyimme myös Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufvan näkemystä tulevaisuudesta – erityisesti koululaisten näkökulmasta. Vuonna 2021 luvassa epävarmuutta ja yllätyksiä – Epävarmuuden kanssa on hyvä oppia elämään ja näkemään niissä myös mahdollisuuksia.

 • Hae mukaan Galaxin videoille

  Täytä hakemus, ja voit päästä mukaan videoille.

  Sarjassa tulee esiintymään Galaxin juontajien lisäksi koululaisia ympäri Suomea.