Hyppää pääsisältöön

Koronarajoitukset aiheuttavat muutoksia RSO:n maaliskuun konserttiohjelmiin

RSO kausi 2020-2021
RSO kausi 2020-2021 Radion sinfoniaorkesteri

Ennakkotiedoista poiketen RSO esittää konserteissaan 10.─24.3. pienten kokoonpanojen kamarimusiikkia orkesteriteosten sijaan. Näin pyritään turvaamaan muusikoiden terveysturvallisuus huonontuneessa koronavirustilanteessa.

Ohjelmassa on kamarimusiikkikirjallisuuden suuria klassikoita, kuten Olivier Messiaenin Aikojen lopun kvartetto sekä Johannes Brahmsin klarinettikvintetto. Kiinnostavia nykymusiikkiteoksia kuullaan mm. Helen Grimeltä, Anna Meredithiltä ja Nico Muhlylta.

Kaikki konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Teemalla, Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Konserttien käsiohjelmat ovat ladattavissa orkesterin verkkosivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

10.3. klo 20
Helen Grime: Kymmenen miniatyyriä
Olivier Messiaen: Aikojen lopun kvartetto
Laura Vikman, viulu; Christoffer Sundqvist, klarinetti; Tomas Nuñez, sello; Kirill Kozlovski, piano

19.3. klo 20
Nico Muhly: Doublespeak
Johannes Brahms: Klarinettikvintetto
Brian Kim, huilu; Han Kim, klarinetti; Han Shi, viulu; Eeva Rysä, sello; Jerry Piipponen, lyömäsoittimet ; Janne Oksanen, piano, Jukka Pohjola, viulu ; Jakob Dingstad, alttoviulu; Mikko Ivars, sello

24.3. klo 20
Kaija Saariaho: Laconisme de L'aile
J.S. Bach: Sonaatti huilulle ja harpulle g-molli
Anna Meredith: A Short Tribute to Teenage Fanclub
Maurice Ravel: Johdanto & Allegro
Sebastian Fagerlund: Oktetto
Yuki Koyama, huilu; Sivan Magen, harppu ; Giuseppe Gentile, klarinetti; Christoffer Sundqvist, klarinetti; Arvid Larsson, fagotti; Jozséf Hárs, käyrätorvi; Leena Jaakkola, viulu; Salla Savolainen, viulu; Aino Räsänen, alttoviulu; Anton Kukkonen, sello; Aapo Juutilainen, kontrabasso