Hyppää pääsisältöön

Koronarajoitukset aiheuttavat muutoksia RSO:n maaliskuun konserttiohjelmiin

RSO kausi 2020-2021
RSO kausi 2020-2021 Radion sinfoniaorkesteri

Ennakkotiedoista poiketen RSO esittää konserteissaan 10.─24.3. pienten kokoonpanojen kamarimusiikkia orkesteriteosten sijaan. Näin pyritään turvaamaan muusikoiden terveysturvallisuus huonontuneessa koronavirustilanteessa.

Ohjelmassa on kamarimusiikkikirjallisuuden suuria klassikoita, kuten Olivier Messiaenin Aikojen lopun kvartetto sekä Johannes Brahmsin klarinettikvintetto. Kiinnostavia nykymusiikkiteoksia kuullaan mm. Helen Grimeltä, Anna Meredithiltä ja Nico Muhlylta.

Kaikki konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Teemalla, Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Konserttien käsiohjelmat ovat ladattavissa orkesterin verkkosivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

10.3. klo 20
Helen Grime: Kymmenen miniatyyriä
Olivier Messiaen: Aikojen lopun kvartetto
Laura Vikman, viulu; Christoffer Sundqvist, klarinetti; Tomas Nuñez, sello; Kirill Kozlovski, piano

19.3. klo 20
Nico Muhly: Doublespeak
Johannes Brahms: Klarinettikvintetto
Brian Kim, huilu; Han Kim, klarinetti; Han Shi, viulu; Eeva Rysä, sello; Jerry Piipponen, lyömäsoittimet ; Janne Oksanen, piano, Jukka Pohjola, viulu ; Jakob Dingstad, alttoviulu; Mikko Ivars, sello

24.3. klo 20
Kaija Saariaho: Laconisme de L'aile
J.S. Bach: Sonaatti huilulle ja harpulle g-molli
Anna Meredith: A Short Tribute to Teenage Fanclub
Maurice Ravel: Johdanto & Allegro
Sebastian Fagerlund: Oktetto
Yuki Koyama, huilu; Sivan Magen, harppu ; Giuseppe Gentile, klarinetti; Christoffer Sundqvist, klarinetti; Arvid Larsson, fagotti; Jozséf Hárs, käyrätorvi; Leena Jaakkola, viulu; Salla Savolainen, viulu; Aino Räsänen, alttoviulu; Anton Kukkonen, sello; Aapo Juutilainen, kontrabasso

 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

 • Konserttisalin konsertit 15.2. asti vain Ylen kanavilla, kamarimusiikkifestivaalille yleisöä 5.–6.2.

  Lunastetut liput peruttuihin konsertteihin palautetaan.

  Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusimman päätöksen mukaisesti sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty 15.2.2022 asti. RSO:n konsertit 4.2., 9.2. ja 10.2. Musiikkitalon konserttisalissa on peruttu yleisöltä, mutta 4.2. ja 9.2. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä klo 20 alkaen Yle Teemalla. MIND! -kamarimusiikkifestivaalin konsertit 5.–6.2. Paavo-salissa soitetaan rajoitusten mukaisesti enintään 50 henkilön yleisölle.