Hyppää pääsisältöön

Mitä haluat tietää Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen toiminnasta? Keskustele tässä

Suomen valtiolla on kaikkiaan 12 valtion tutkimuslaitosta. Niitä ovat muun muassa viime aikoina paljon esillä ollut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Ilmatieteen laitos, Säteilyturvakeskus STUK, Luonnonvarakeskus Luke ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tehtävänä on arvioida, miten erilaiset politiikkatoimet vaikuttavat henkilöiden, kotitalouksien ja yritysten käyttäytymiseen. Tutkimustoiminta kattaa koko elämän kirjon sosiaaliturvasta, verotuksesta, tulonjaosta ja ilmastopolitiikasta aina kansanväliseen talouteen.

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT on toiminut jo 30 vuotta. Miten VATT:n roolia taloustutkimuksemme kentässä pitäisi kehittää?
Juho-Pekka Rantalan vieraana on VATT:n uusi ylijohtaja Mikael Collan.

 • Missä se klitoris on?

  Ja muita seksuaalisesta hyvinvoinnista nousevia mietteitä

  Veikkaan, että aika harva on ennen käynyt Leena Uotilan, Taisto Oksasen, Vuokko Hovatan, Laura Malmivaaran, Riitta Elstelän tai vaikkapa Jaana Saarisen tulkitsemien roolihenkilöiden kanssa seksiklubilla ja homosaunassa tai kokeillut sitomista tai erilaisia rakasteluasentoja.

 • Mitä haluat tietää kvanttitietokoneista? Keskustele tässä aiheesta

  Kvanttitietokoneet muuttavat elämämme.

  Kvanttitietokoneet mullistavat tulevaisuutemme. Nykyisiä supertietokoneitamme moninkertaisesti tehokkaampien kvanttitietokoneiden uskotaan ratkaisevan vastaisuudessa nyt lähes mahdottomalta tuntuvia ongelmia esimerkiksi lääketieteessä ja ruuantuotannossa. Miten kvanttitietokoneet toimivat ja miten ne muuttavat elämäämme ja talouttamme? Mikä maksaa?

 • Erotiikan kevät Radio 1:ssä – keskiössä ihmisen seksuaalisuus

  Erotiikan kevät -teemaviikko Yle Radio 1:ssä 19.–25.4.

  Yle Radio 1:ssä vietetään Erotiikan kevättä. Maanantaina 19. huhtikuuta alkavalla teemaviikolla käsitellään erotiikkaa ja seksuaalisuutta lukuisissa puhe- ja musiikkiohjelmissa. Kevään ja alkukesän aikana kuulemme myös tarinoita seksuaalisuudesta laatudraaman keinoin. Roman Schatz käsittelee Maamme-kirjassaan flirttailun anatomiaa ja Sari Valto lemmenyrttejä.