Hyppää pääsisältöön

Mitä haluat tietää Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen toiminnasta? Keskustele tässä

Suomen valtiolla on kaikkiaan 12 valtion tutkimuslaitosta. Niitä ovat muun muassa viime aikoina paljon esillä ollut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Ilmatieteen laitos, Säteilyturvakeskus STUK, Luonnonvarakeskus Luke ja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tehtävänä on arvioida, miten erilaiset politiikkatoimet vaikuttavat henkilöiden, kotitalouksien ja yritysten käyttäytymiseen. Tutkimustoiminta kattaa koko elämän kirjon sosiaaliturvasta, verotuksesta, tulonjaosta ja ilmastopolitiikasta aina kansanväliseen talouteen.

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT on toiminut jo 30 vuotta. Miten VATT:n roolia taloustutkimuksemme kentässä pitäisi kehittää?
Juho-Pekka Rantalan vieraana on VATT:n uusi ylijohtaja Mikael Collan.