Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle palvelee kaikkia suomalaisia, myös turkulaisia

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Turun Sanomiin 10.3.2021.

Ari Manninen ihmetteli Turun Sanomien mielipidekirjoituksessa 9.3.2021 Ylen uutisoinnin Helsinki-keskeisyyttä.

Ylellä on ainoana mediatalona koko Suomessa erittäin vahva alueorganisaatio. Lähes puolet Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan toimittajista työskentelee aluetoimituksissa. Teemme sekä paikallista ohjelmaa että välitämme uutisia alueilta koko maahan radiossa, verkossa ja televisiossa.

Lounaissuomalaisia palvellaan alueellisilla uutislähetyksillä jokaisena arkipäivänä Yle TV1:ssä. Yle Radio Suomen alueellinen lähetys on kuultavissa aamuisin ja iltapäivisin. Verkossa julkaisemme sisältöjä pitkin päivää. Lounais-Suomi, ja etenkin Turun seutukunta on säännöllisesti esillä myös Ylen valtakunnallisissa uutis- ja ajankohtaisohjelmissa. Koko maan uutislähetyksiin nousee säännöllisesti esim. Turun telakka ja Uudenkaupungin autotehdas. Samoin moni Turun yliopiston asiantuntija esiintyy säännöllisesti Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmissa.

Alueellinen läsnäolo on meille Ylessä erittäin tärkeä asia, ja julkisen palvelun nimissä pyrimme palvelemaan kaikkia suomalaisia.

Antti Korhonen
Yle Lounais-Suomen päällikkö