Hyppää pääsisältöön

Ylen alueuutisia Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuille

Lähikuva pad-laitteesta, jonka näytöllä Yle.fi etusivu.
Ylen alueuutisia alkaa ilmestyä Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla 11. maaliskuuta. Lähikuva pad-laitteesta, jonka näytöllä Yle.fi etusivu. Kuva: Laura Mainiemi / Yle Yle,mobiililaitteet,internetsivut,yle.fi

Ylen yhteistyö kaupallisen median kanssa laajenee. Nyt Yle ja Maaseudun Tulevaisuus ryhtyvät yhteistyökokeiluun, jossa Ylen alueuutisia julkaistaan Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla.

Yhteistyökokeilu alkaa maaliskuun 11. päivä ja kestää vuoden loppuun. Maaseudun Tulevaisuuden toimitus valitsee haluamansa alueuutiset Ylen uutistarjonnasta, ja ne upotetaan Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuille. Jos Ylen juttua päivitetään, myös Maaseudun Tulevaisuuden sivuilla oleva juttu päivittyy. Yhteistyössä ei liiku raha.

“Haluamme Maaseudun Tulevaisuudessa kasvattaa muutenkin vahvasti kasvanutta verkkotarjontaamme entisestään. Ylen alueuutiset tulevat täydentämään omaa uutistarjontaamme, ja tämän yhteistyön avulla lukijat saavat vielä entistäkin enemmän juttuja maakunnista”, Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen kertoo.

Yle on jo pitkään tehnyt erilaisia yhteistyökokeiluja kaupallisen median kanssa. Ylen alueuutisia on myös Ylä-Satakunnan verkkosivuilla. Ilkka-Pohjalainen ja STT käyttävät Ylen Voitto-robottia urheilu-uutisointiin. Kesän 2021 kuntavaaleissa Yle tarjoaa oman, räätälöidyn vaalikoneen 11 kaupalliselle medialle.

Kesällä 2021 Yle aloittaa myös uuden verkkouutisten vaihtoon keskittyvän yhteistyökokeilun eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden kanssa. Heinäkuusta lähtien muiden yleisradioyhtiöiden verkkouutisia aletaan julkaista Ylen verkkosivuilla tekoälyn englanniksi kääntäminä.

“Yle tekee jatkuvasti laajemmin yhteistyötä suomalaisen kaupallisen median sekä myös eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden kanssa. Olemme kaikki samalla asialla: yritämme yhä tehokkaammin vahvistaa faktoihin perustuvaa yhteiskuntaa. Yleisradiolla ja Maaseudun Tulevaisuudella on erityisrooli koko Suomen kattavassa uutisoinnissa”, sanoo Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.