Hyppää pääsisältöön

"Reippaan rohkeasti voin sanoa, että olen Suomen kovin pop-tähti!" – Antti Tuisku on noussut urallaan kotimaisen popin suunnannäyttäjäksi

Tuntuu, että jokaisella suomalaisella on mielipide Antti Tuiskusta. Eikä suotta – hän on 2000-luvun menestynein pop-artisti Suomessa. Tuiskun ura on sisältänyt platinalevyjä, loppuunmyytyjä areenakiertueita ja valtavaa fanihysteriaa. Huipulle pääsy ei ole tullut ilmaiseksi. Eteen on sattunut myös suosion laantumista, epäilyksiä ja suoranaisia vaaratilanteita. Tämä artikkeli sisältää haastatteluita ja musiikkiesityksiä Antti Tuiskun uran varrelta.

Antti Tuiskun matka ujosta lappilaisesta kaupankassasta pop-taivaan kiintotähdeksi alkoi Suomen ensimmäisestä Idols-laulukilpailusta vuonna 2003. Silloinen Idols-tuomaristo näki Tuiskussa potentiaalia popparin uralle, vaikka ei arvostanutkaan miehen laulutaitoa.

Antti Tuisku herätti valtavan kiinnostuksen varsinkin nuoremmassa yleisössä, jonka myötä ennakkosuosikin viittaa kantanut laulajalupaus kiri kilpailussa kolmanneksi.

Vaikka voittoa ei tullut, oli Tuiskulla kilpailun loputtua taskussaan uusi levytyssopimus. Jo tuolloin mies totesi Top40-ohjelman haastattelussa toivovansa, että levystä tulisi "hänen näköisenä, eikä mitään rallattelua".

Tuisku vieraili toistamiseen Top40-ohjelmassa samana keväänä. Tällä kertaa Ensimmäinen-debyyttilevyn julkaisun tiimoilta. Kiirettä oli piisannut ja miehen kasvot koristivat niin iltapäivälehtien kansia kuin linja-autojen kylkiä.

Heti listakärjeksi pompannut Antti Tuisku kertoo, miten hän on valmis tekemään kovasti töitä uransa eteen ja viittaa kintaalla juontajien maalailemille uhkakuville levy-yhtiön tuotantokoneistosta.

Jotkut puhuivat Tuiskun olevan pelkkä kopio. Epäilijöilleen hän lähetti yksiselitteiset terveiset:

"Jos Suomesta löydetään samantapainen levy, kuin tämä mun on, niin tuokaa se minun eteen."

Tuiskun Ensimmäinen-albumi myi yli kaksinkertaista platinaa. Albumi vietti yhteensä 19 viikkoa Suomen virallisella albumilistalla, joista kolme niistä kärkipaikalla.

Suurimmiksi hiteiksi nousivat kappaleet En halua tietää ja Yritä ymmärtää. Ohessa ensimmäisenä mainitun musiikkivideo, joka esitettiin ohjelmassa Top40.

Samaisena vuonna kiireinen Tuisku vieraili nuortenohjelma Summerissa. Ja voi, mikä nostalgiatrippi haastattelu on ysärilapsille, kun ruudussa vilisee nuoren Tuiskun lisäksi isoja aurinkolaseja, digikameroita ja hikinauhoja.

Pullosade lopetti Antti Tuiskun keikan― Ilta-Sanomat 14.06.2004

Tuisku herätti varsinkin alkuaikoinaan hyvin vahvoja tunteita. Tuiskua palvottiin ja ihailtiin, toisaalta hän joutui kokemaan myös valtavasti loanheittoa ja suoranaista vihaa.

Uhkatilanteiltakaan ei vältytty, kun esimerkiksi Helsingin Kaivopuiston konsertissa 2004 Tuisku joutui lopettamaan keikan ensimmäisen kappaleen aikana pullosateen vuoksi.

"Idols-tähti Antti Tuisku ei kaikkia miellyttänytkään, vaan pulloja heitettiin lavalle ja Tuisku keskeytti esiintymisensä," uutisoi tuolloin Ylen Tv-uutiset tapauksesta. Tapauksen johdosta yksi esityksen taustatanssijoista loukkaantui.

Loppuvuodesta 2004 Tuisku vieraili Juuson, Peltsin ja Juhalahden luotsaamassa Miesten joulu-ohjelmassa Joulupukkikandidaattina.

Lieneekö vierailu ollut edesauttamassa seuraavan vuoden joululevyn tekoa? Ainakin rakkaus joululauluihin ilmeni jo tuolloin.

Antti Tuisku esittää kappaleen Petteri Punakuono. Esityksen näet kohdasta 06:50 alkaen.

Heti seuraavana vuonna ilmestyi artistin toinen albumi Antti Tuisku. Se myi päivässä kultalevyyn oikeuttavan määrän ja lopulta platinaa.

Tuisku vieraili kesällä 2005 rennon kotikutoisessa Summerissa, jossa kuulumisten vaihdon lisäksi hän vastaili fanien esittämiin kysymyksiin ja sai tehtäväkseen stailata juontajat Nuutti Takkisen ja Maria "Nuppu" Stenrosin.

Vuonna 2005 ilmestyi Tuiskun ensimmäinen joululevy Minun jouluni, joka myi myös kultaa. Levyltä jäi elämään varsinkin hitti Lämmin lumi peittää maan.

Vuonna 2006 Antti Tuiskun tahti ei suinkaan hiipunut, vaan hän julkaisi jälleen kaksi albumia: Rovaniemen ja New Yorkin. Kaksoisalbumit oli jaettu teemoihin ja niiden äänimaailmat olivat tarkoituksellisesti erilaiset Rovaniemen tarjoillessa pelkkiä balladeja ja New Yorkin bilemusiikkia.

Vuonna 2006 Tuisku vieraili kolmatta kesää putkeen Summeri-nuortenohjelmassa. Keskustelunaiheena oli tulevien levyjen teko, keikkailu ja matkustaminen. Lisäksi Tuisku pääsi leikkimään nukkekotileikkejä.

Antti Tuisku osallistui ensimmäistä kertaa Linnan juhliin vuonna 2006. Tuolloin hän kuului illan kuvatuimpiin vieraisiin.

Tuisku on kertonut Antti Tapani -kirjassa illasta jääneen mieleen varsinkin televisiohaastattelu Ville Valon kanssa. Haastattelussa toimittaja tenttaa miehiltä suomalaisia musiikillisia esikuvia.

Valo luetteli vakuuttavasti oman listauksensa suomalaisista iskelmäikoneista, samalla kun Tuisku joutui empimisen jälkeen nöyrtymään ja kertomaan, ettei tiedä suomalaisesta musiikista paljoa.

"Mie olen 22-vuotias! Pitäisi tutustua vanhoihin suomalaisiin lisää", Antti Tuisku toteaa hivenen noloissaan.

Miten Antti Tuisku reagoi vanhoihin haastatteluihin vuonna 2020?

YleX:n Tommi Mannisen haastattelussa Antti Tuisku reagoi Elävän arkiston julkaisemiin vanhoihin haastatteluihin. Nostalgiset klipit saavat Tuiskulle hymyn huuleen ja paikoin hätyytellään huutonaurun rajoja.

Antti Tuisku on esittänyt toistaiseksi ainoana artistina YleX:n perinteisen kesäkumibiisin kahdesti. Ensimmäisen kerran Tuisku esitti Mariskan kanssa vuonna 2007 kappaleen nimeltä Hyppää kyytiin ja vuonna 2018 kappaleen Kumipuku. Hän on esiintynyt myös useaan otteeseen YleX Pop-ilmaiskonsertissa.

Ohessa on energisiä maistiaisia vuoden 2007 YleX Popista. Lavalla kuullaan jo mainittu Hyppää kyytiin sekä Tuiskun hittikappale Sekaisin. Tämän jälkeen näet haastattelun, jossa Antti Tuiskulle soitetaan hänen kesäkumikappaleensa yli kymmenen vuoden takaa.

Samana vuonna Antti Tuisku julkaisi ensimmäisen kokoelma-albuminsa. Mies kertoi YleX:n haastattelussa julkaisun olleen jossain määrin tekohengitystä hänen hiipuvalle uralleen.

Kokoelma-albumista lohkaistiin sinkut Valovuodet (varjosi jäi) ja Ei aikaa. Ensimmäisenä mainittu toimi Joulutarina-elokuvan tunnusmusiikkina. Antti Tuisku itse näytteli pienen roolin elokuvassa Mikko-nimisenä hahmona.

Ei aikaa esitettiin Musiikki-tv:ssä yleisötoiveen kautta. Katso alta kappaleen musiikkivideo ja siihen kuuluneet perustelut.

Antti Tuisku vieraili vuonna 2007 myös Maria Veitolan juontamassa Maria, Maria -talkshowssa. Haastattelussa artisti avautuu Idols-leimastaan, suhteestaan yleisöön ja omaan musikkiinsa.

Tuisku kertoo, miten media nostaa aina säännöllisin väliajoin hänen Idols-leimansa esiin ja miten hänen on välillä vaikeaa esiintyä hyvin nuorelle yleisölle.

Vuonna 2008 Tuisku koki olevansa kriisissä. Antti Tuisku ei ollut artistina trendikäs, eikä nimi viipynyt kansan huulilla.

Tuisku teki uuden aluevaltauksen. Hänet kiinnitettiin pääosaan Altar Boyz -musikaaliin vuonna 2008.

Keikkapaikat olivat puolillaan ja musikaalirooli opetti nöyryyttä. Tämä mahdollisti toimeentulon, mutta sisällä kuohui.

Antti Tuisku jäi pienimuotoiselle tauolle. Ykkösen aamu-tv:n haastattelussa 2009 hän toteaa tarvinneensa taukoa, sillä laulut olivat lauletut ja luovuuden lähde oli kuihtunut.

Tauko oli paikallaan, sillä sen aikana syntyi albumi Hengitän. Se nousi Suomen viralliselle albumilistalle 3. sijalle ja myi kultaa. Varsinkin sen singlelohkaisu Juuret oli suuri radiohitti.

"Jos pitäisi yksi, suuri punainen lanka vetää, niin se [levyn sanoma] on itsensä etsimistä ja aikuiseksi kasvamista," pohti Tuisku tuolloin uunituoretta levyään.

Antti Tuisku osallistui vuonna 2010 Tanssii tähtien kanssa -viihdeohjelmaan ja lopulta voitti koko kilpailun tanssiparinsa Anna-Liisa Bergströmin kanssa. Entinen nuorisoidoli nousi täten vanhemmankin väen tietoisuuteen.

Kansansuosion vuonna Tuisku julkaisi myös levyn Kaunis kaaos. Levy nousi myydyimpien levyjen listalla sijalle kaksi ja se sisältää Tuiskun yhden rakastetuimmista hiteistä Hyökyaallon.

Antti Tuisku kertoi Summerin haastattelussa 2010, miten Kaunis kaaos -levyn teemat jatkuivat siitä, mihin edellisessä levyssä jäätiin. Levy eroaa miehen mukaan edellisestä siinä, että sen tekoprosessi oli aiempia levyjä rennompi.

Miltä näyttää Antti Tuiskun treeniksellä vuonna 2011?

Seuraavana vuonna ilmestyi Tuiskun toinen joululevy Minun jouluni 2. Levyn suosituimmaksi kappaleeksi nousi hivenen yllättäen Tuiskun cover-versio Maj Karma -yhtyeen kappaleesta Rukous.

Artisti itse kertoo Ykkösen aamu-tv:n haastattelussa laulun olevan hänelle tärkeä ja herättäneen myös itsetutkiskelua.

Oman itsensä ja oman sielunmaiseman etsiminen on sellainen jatkuva prosessi mikä on minulla käynnissä.― Antti Tuisku Ykkösen aamu-tv:ssä 2011.

Antti Tuiskun levyt myivät edelleen lähtökohtaisesti kultaa. Kuitenkin Tuiskun mielestä se jokin uupui edelleen.

Vuonna 2013 ilmestyi Tuiskun yhdeksäs levy Kaunis kaaos. Levy sisälsi kaksi pienimuotoista hittiä: Jää tai mee ja Rakkaus on.

Samana vuonna Antti Tuisku toimi lastenlaulukilpailu KIDSingin päätuomarina. Ohjelmaa tehtiin vain yhden tuotantokauden verran.

KIDSing herätti kummastusta ja närää yleisössä. Myös Muusikoiden liitto torui ohjelmaa kovin sanakääntein.

Aamu-tv:n haastattelussa Tuisku vastasi kritiikkiin korostaen median vastuuta ja sitä, että kohu oli ylimitoiteltu. Ennen Tuiskun haastattelua kuullaan livenä kappale Jää tai mee.

Antti Tuisku ei halunnut jäädä kädenlämpöiseksi, hiljalleen hiipuvaksi teini-idoliksi. Päämääräksi oli asetettu Suomen popin kuninkaan kruunu.

Tuisku halusi tuoda oman persoonansa musiikkiin. Oli pakko hajottaa koko pakka – päästää peto irti.

Kuva: Juuli Aschan/YleX. Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

"Aina ku flippaan, peto on irti" – Peto irtoaa ja Anatude syntyy

Vuotta 2015 pidetään käänteentekevänä Antti Tuiskun uralla. Ensin ilmestyi Peto on irti -single, jonka uusi soundi jakoi kansaa rajusti. Jotkut vihasivat, jotkut rakastivat kappaletta.

Peto on irti kuultiin ensimmäistä kertaa livenä Uuden Musiikin Kilpailussa vuonna 2015. Aiheesta tweetattiin niin paljon, että se nousi Twitterin suosituimpien listaukseen.

Antti Tuisku ei enää ollut kädenlämpöinen. Tuisku osoitti sen, että mieskin uskaltaa olla seksikäs, rietas ja itsevarma.

En kommentoi -albumi tehtiin uuden tiimin voimin. Levyn tuottajaksi pestattiin uuden sukupolven tekijä Jurek. Tuiskun itsensä lisäksi biisintekoon osallistui myös Aku Rannila, Saara Törmä ja entuudestaan tuttu Kalle Lindroth. Raanujärven mökillä alulle pantu levy toi uuden luvun suomalaiseen pop-historiaan.

En kommentoi sisälsi useita listahittejä ja levyn myötä moni ennen artistia kammoksunut käänsi kelkkansa. Levy myi tuplaplatinaa, ansaitsi kaksi Emma-patsasta ja pysyi Suomen myydyimpien levyjen listalla yli kolme vuotta putkeen.

Vuonna 2015 rikkoutui myös rockfestivaalineitsyys niin Provinssin kuin Ruisrockin lavalla. Samana vuonna Tuisku osallistui huippusuositun Vain elämää -ohjelman neloskaudelle.

Antti Tuisku Ruisrockissa 2015


Tuisku vieraili myös Puoli seitsemän -ohjelman ja Ylen aamu tv:n haastatteluissa samana vuonna. Hän kertoi, miksi vanha Antti Tuisku tuli rikkoa ja miten suosio alkoi näkyä keikoilla.

Antti Tuisku teki En kommentoi -levyn myötä suuren, loppuunmyydyn kiertueen, joka päättyi Rovaniemen Lappi-areenaan. Hän järjesti myös kaksi loppuunmyytyä Peto-show'ta kahdella loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla keväällä 2016.

Ensimmäisen Emma-patsaansa Tuisku voitti vuonna 2016. Palkintojenjaon jälkeen silminnähden onnellinen voittaja kertoi palkinnon kruunaavan huikean vuotensa. Lopulta Antti Tuisku palkittiin yhteensä kolmesti: Vuoden pop-, Vuoden miesartisti- ja Vuoden levy-kategoriassa. Myöhempinä vuosina palkintokaappi on saanut lisää täytettä.

Vuoden 2016 YleXPopissa Lahdessa meno oli alkuvuosiin verrattuna hysterisempää, tanssiliikkeet isompia ja ulkoasu yhtenäisempää. Myös playback on hatara muisto vain.

Mie koen, että oon aina ollut äänitorvena sellaisille ihmisille, joita on epäilty ja joille on laitettu kapuloita rattaisiin.― Antti Tuisku Ylen aamu-tv:ssä 2015.

2016 Tuisku julkaisi En kommentoi -albumista Deluxe-painoksen, joka sisälsi kolme uutta kappaletta. Niistä varsinkin Party (papiidipaadi) ja Pyydä multa anteeks kunnolla olivat jättihittejä.

Antti Tuisku oli kaikkien huulilla. Jokainen halusi palasen Suomen kuumimmasta pop-tähdestä – aiemmin päähänpotkitusta artistista, joka ei kuitenkaan luovuttanut.

Seuraava albumi, Anatude, julkaistiin vuonna 2017. Levy sisälsi useamman kestohitin ja se siivitti Tuiskun jopa entistä suurempaan kansansuosioon.

Antti Tuisku vieraili Yle Kioskin haastattelussa vuonna 2017. Kioskin Gogin rennon letkeässä haastattelussa Tuisku kertoo häneen kohdistuneesta salakuvaamisesta, väsymyksestään ja myös siitä, minkälaista on olla Anatude.

Samalla hän paljasti olevan uuden musiikkinsa suurin fani.

"En mie mun vanhaa tuotantoa välttämättä kuuntele, mutta uutta kyllä. Ei kukaan muu ole kuunnellut tätä uutta levyä niin paljon kuin mie!" Antti Tuisku sivaltaa.

YleX:n Anne Lainnon haastattelussa Antti Tuisku pohtii, miten Suomen ykköspopparin viitta on raskas. Suosion ylläpitäminen on stressaavaa ja eritoten silloin, kun omilla harteilla painaa myös usean henkilön työllistäminen.

Tuisku kertoo selättävänsä stressin elämällä elämäänsä siten, ettei artistius ole elämän ykkösjuttu. Seurapiirikekkereitä tärkeämpää on ottaa aikaa omille ajatuksille esimerkiksi metsässä samoilemalla Viljo-koiran kanssa.

Kesällä 2018 julkaistiin toinen Tuiskun esittämä kesäkumibiisi Kumipuku. Lokeroimattoman rakkauden puolesta liputtavan kappaleen musiikkivideon näet alta.

Kuva: Juuli Aschan/YleX. Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Suosion jälkeinen tauko ja unelmat Olympiastadionista

Antti Tuisku jäi puolentoista vuoden mittaiselle tauolle musiikista kesällä 2018. Viimeinen keikka ennen taukoa tapahtui Provinssin päälavalla. Sitä ennen hän järjesti loppuunmyydyn areenakiertueen.

Tauollaan Tuisku muutti Espanjaan ja opiskeli itselleen liikuntaneuvojan ammattitutkinnon Varalan ammattiopistossa. Myös Antti Tuiskusta kertova opus Antti Tapani näki päivänvalon.

Vaikka Antti Tuisku artistina on paikoin jopa tuhman irrotteleva, on hänelle tärkeää pitää myös yksityiselämästään kiinni. Elämänkertakirjassaan Tuisku avaa jopa hieman yllättäen myös yksityiselämäänsä – ainakin totuttua enemmän.

Tuisku kertoo Ylen haastattelussa kirjanteon olleen paikoin kuin nuoralla tanssimista. Hän koki tärkeäksi kertoa esimerkiksi väkivaltaisesta ex-puolisostaan ja koulukiusaamisesta, mutta lähipiirin identiteetti tuli olla suojattu. On asioita, jotka eivät ole koko Suomen omaisuutta.

Antti Tuisku osallistui toistamiseen Vain elämää -ohjelmaan vuonna 2019. Fanien iloksi Tuisku ilmoitti myös esiintyvänsä remontoidulla Olympiastadionilla elokuussa 2020.

Ensimmäinen konsertti myytiin loppuun hetkessä, joten sille järjestettiin lisäkonsertti. Olympiastadionkeikkoja jouduttiin siirtämään peräti kolme kertaa koronaviruspandemian takia.

Lopulta keikat järjestettiin 9.-10.9.2022. Toimittaja Ville Vedenpää tapasi Antti Tuiskun kesken harjoitusten.

Reippaan rohkeasti voin sanoa, että olen Suomen kovin pop-tähti.― Antti Tuisku Ylen aamun haastattelussa 2019.

Aamu-tv:n haastattelussa (2019) Tuisku raottaa tulevaisuuden suunnitelmien verhoaan. Samalla hän avautuu välivuotensa ihanuudesta, artisti-minästään ja Espanja-arjestaan.

"On hyvä ymmärtää ja tiedostaa, kuka minä oikeasti olen artisti-minän takana. Koen sen pohdiskelun olleen minulle tärkeimmistä asioista koko hommassa," pohtii seesteytynyt Tuisku.

Helmikuussa 2020 Antti Tuisku julkaisi uskonnoille kujeilevan albumin Valittu kansa. Ilmestyessään se herätti ihastuksen lisäksi myös paljon närää.

Puoli seitsemän -ohjelman haastattelussa Tuisku kertoi hengellisyyden olevan hänelle tärkeää ja hän avaa levyn teemoja Mikko Kekäläiselle ja Susanna Laineelle.

Antti Tuisku kertoo, miten hän haluaa herätellä yleisöä jopa parodian keinoin siihen, ettei yksikään hahmo ole muiden yläpuolella.

"Yksikään hahmo, päättäjä, suuri ihminen, yksikään pop-tähti ei ole niin suuri, että sitä kannattaisi ihan laput silmillä seurata", hän pohtii.

Kuva: All Over Press / Ville Honkonen. Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Isoin palkinto on se, että tässä on pystynyt ehkä tuomaan ihmisiä lähemmäs toisiaan.― Antti Tuisku Anne Lainnon haastattelussa 2018..

Surullisenkuuluisa koronavuosi 2020 pisti Suomen kulttuuri- ja tapahtuma-alan ahdinkoon. Kuten moni muukin artisti, myös Tuisku joutui pakolliselle keikkatauolle.

Välivuoden aikana Tuisku on muun muassa kirjoittanut Menesty!-kirjaa. Se kertoo nimensä mukaisesti menestymisestä ja itsensä löytämisestä. Kirjan on tarkoituksena tulla julki syksyllä 2021.

Kirjoittamisen lomassa syntyi myös uutta musiikkia. Esimakua uudesta Master Wortkout -EP:stä saatiin 1. tammikuuta 2021, kun mielipiteet kahtia jakanut kappale Treenaa näki päivänvalon.

EP:ltä julkaistiin toisena sinkkuna kappale nimeltä Kipee. Tuisku vieraili kappaleen tiimoilta YleX Aamun vieraana. Hän kertoi tulevan EP:n ottavan kantaa nykypäivän suorituskeskeisyyteen ja muotteihin.

Helmikuussa 2021 Uuden Musiikin Kilpailun yleisö hieraisi silmiään, kun Antti Tuiskun ilmoitettiin olevan kilpailun finaalin uusi juontaja.

Koko kilpailun starttasi Antti Tuiskun ja Erika Vikmanin näyttävä potpuri-show. Sen lisäksi Tuisku esiintyi myös kilpailun väliajalla, jossa hän esitti Master Workout -EP:llä olevia kappaleita.

Kuva: Juuli Aschan/YleX. Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Koko kansan Antti

Tänä yönä lokeroita sekoitetaan /
Rakkaus on rajaton, vilpitön ja viaton
― Antti Tuisku - Rakkaus on.

Antti Tuisku on urallaan julistanut rakkauden ja yhdenvertaisuuden nimeen. Kappaleiden sanoissa usein kehotetaan olemaan oma itsensä ja kulkemaan omaa polkuaan.

Tuiskun polku suosituimmaksi poppariksi on ollut suomalaiseen makuun sopivan kivikkoinen. Rovaniemen Siwan kassalta matka isoille estradeille on tehty määrätietoisella työllä ja itsereflektiolla.

Antti Tuisku oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hän astui parrasvaloihin sympaattisena naapurinpoikana, joka nousi helposti teinityttöjen idoliksi. Suosio oli laskea fanien kasvaessa aikuiseksi, mutta kurssi kääntyi Tuiskun hyväksi vuonna 2015.

Kuten artisti on monissa välispiikeissään todennut: enää Suomen suosituimman pop-artistin kuuntelua ei tarvitse hävetä. Päinvastoin.

Tuiskun on totuttu antavan haastatteluja sellaisella itsevarmuudella, että osaa hirvittää. Ei riitä, että hän kertoo olevansa oman musiikkinsa suurin fani ja Suomen kovin pop-tähti, vaan kaiken lisäksi hän tituleeraa itseään Suomen kovakuntoisimmaksi artistiksi.

Kaiken tämän hän tekee naama virneessä ja uskottavasti haastaen.

Antti Tuiskun discografia

2004 – Ensimmäinen
2005 – Antti Tuisku
2005 – Minun jouluni
2006 – New York
2006 – Rovaniemi
2009 – Hengitän
2010 – Kaunis kaaos
2011 – Minun jouluni 2
2013 – Toisenlainen tie
2015 – En kommentoi
2017 – Anatude
2020 – Valittu kansa
2021 – Master Workout -EP

Artikkelin lähteinä on käytetty myös seuraavaa teosta: Antti Tapani, tekijät: Antti Aro, Antti Tuisku, Anton Vanha-Majamaa.

Otsikkokuva: Juuli Aschan / YleX