Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Lastenmusiikki soi Ylen kanavilla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Helsingin Sanomiin 15.3.2021.

Lastenmusiikille kaivattiin enemmän näkyvyyttä Ylen kanavilla Metsämarja ja Antti Aittokosken mielipidekirjoituksessa (HS 13.3.).

Yle on lastenkulttuurin keskeinen toimija Suomessa ja lapset ovat meille tärkeä kohderyhmä. Luomme, kehitämme ja tuotamme kotimaista kulttuuria lastenohjelmissamme ja tuomme esiin lasten omaa kulttuuria, siis myös lastenmusiikkia. Kesällä käynnistämme Yle Areenassa lastenohjelman, jossa kuullaan lasten äänilevymusiikkia.

Yle Areenasta löytyy jo nyt lastenmusiikkia niin audio- kuin videomuodossa. Olemme tuottaneet useita satoja lastenmusiikin kappaleita niin 100 lastenlaulua -sarjaan kuin Pikku Kakkosen Seikkailukoneeseen. Kuluvalle vuodelle on myös tilattu täysin uutta lastenmusiikkia, ja Pikku Kakkosen lastenkonsertit esittelevät tuoretta ja tuttua lapsille suunnattua musiikkia.

Yksi Ylen tehtävistä on vahvistaa suomalaista kulttuuria. Lastenmusiikki on tärkeä osa tätä tehtävää.

Teija Rantala
lastenohjelmien päällikkö, Yle