Hyppää pääsisältöön

Sensorien vinkkejä, pistareita, suoria yo-koelähetyksiä – Näin saat Abitreeneistä kaiken hyödyn irti yo-kirjoitusten aikana

ylioppilaslakki värikkäällä taustalla
Abitreenit on valmentanut lukiolaisia kohti yo-kokeita jo yli 40 vuotta. ylioppilaslakki värikkäällä taustalla Kuva: Mika Hokkanen/Yle Abitreenit

Hei abi! Me Abitreeneissä haluamme auttaa sinua menestymään yo-kirjoituksissa kaikin tavoin. Sivuiltamme löytyy kasapäin hyödyllistä sisältöä oman opiskelun tueksi. Kokosimme tähän artikkeliin muistutukseksi, miten otat Abitreeneistä kaiken hyödyn irti yo-kirjoitusten aikana!

Kevään yo-kirjoitukset ovat alkaneet. Vielä ehdit kuitenkin kertaamaan eri oppiaineita Abitreenien monipuolisten sisältöjen avulla. Kokosimme alle kaiken oleellisen, jotta sinä, hyvä abi, menestyisit kirjoituksissa mahdollisimman hyvin!

Kertaamisen tueksi

  • Aikaisemmat yo-kokeet. Mitä aiemmissa kokeissa on kysytty? Abitreenien sivuilta löydät kaikki tähänastiset sähköiset yo-kokeet harjoittelukokeina. Ne sisältävät kaikki kokeissa olleet aineistot ja kuuntelut. Ei kun harjoittelemaan!
  • Sensorien vinkit. Suositussa juttutyypissämme Ylioppilastutkintolautakunnan sensorit jakavat vinkkinsä eri oppiaineiden yo-kokeisiin.
  • Muut opiskeluaiheiset vinkit. Miten tehdä lukusuunnitelma? Mitä hyötyä on siitä, että kirjoittaa muistiinpanot käsin? Lue myös muut opiskeluaiheiset juttumme!
  • Käytätkö Instagramia? Seuraa Abitreenejä Instassa! Jaamme tilillämme abien vinkit yo-kokeisiin, vinkkaamme hyödyllisistä sisällöistä ja tsemppaamme läpi kirjoitusten.

Kirjoitusten aikana

  • Mitä ajatuksia yo-kokeet herättivät? Miten kannattaa kerrata? Voit keskustella yo-kokeista oppiainesivuillamme!
  • Päivän yo-koe ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan Abitreenien sivuilla koepäivinä. Yo-kokeet julkaistaan noin kello 15:15. ja hyvän vastauksen piirteet noin kello 17:20. Ole siis ajoissa sivuillamme! Päivän kokeita taas ruoditaan suorissa yo-koelähetyksissä Yle Areenassa.

Yo-koelähetykset koepäivien iltoina

Suorat yo-koelähetyksemme alkavat tiistaina 16.3. kello 18, jolloin käsittelyssä on äidinkielen lukutaidon koe. Lähetyksiä on tänä syksynä yhteensä seitsemän, ja niissä ruoditaan päivän kokeita yhdessä Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijan, opettajan ja kokeen tehneen abin kanssa. Lähetykset ovat katsottavissa Yle Areenasta.

Lähetyksessä käsitellään abien koetta koskevia kysymyksiä, joita voit lähettää koepäivänä sivuillamme. Huomaathan, että joidenkin aineiden kysymyksiin YTL:n asiantuntija vastaa sivuillamme kirjallisesti.

Lähetykset

Ti 16.3. klo 18: Äidinkieli, lukutaidon koe

Ma 22.3. klo 18: Englanti, pitkä oppimäärä

Ke 24.3. klo 18: Matematiikka, lyhyt ja pitkä oppimäärä

Pe 26.3. klo 18: Reaali: Fysiikka, historia, psykologia

Ma 29.3. klo 18: Ruotsi, keskipitkä ja pitkä oppimäärä

Ti 30.3. klo 18: Uskonto, yhteiskuntaoppi, maantiede

Ke 31.3. klo 18: Kemia, terveystieto

Kirjallisesti vastattavat

Ti 16.3. klo 16: S2 ja kirjallisuus

Pe 19.3. klo 16: Äidinkieli, kirjoitustaidon koe

To 25.3. klo 16: Biologia ja filosofia

Ti 30.3. klo 17: Elämänkatsomustieto

Lähetysten lisäksi julkaisemme päivän kokeet ja YTL:n hyvän vastauksen piirteet sivuillamme heti koepäivänä. Tilaa Abitreenien ilmoitukset Yle.fi-sovelluksessa, jotta saat tiedon heti, kun kokeet ja hyvän vastauksen piirteet on julkaistu sivuillamme.

Hurjasti tsemppiä kevään yo-kirjoituskoitokseen!

Tiia-Mari, Anna, Mika ja Inkeri

Artikkelit