Hyppää pääsisältöön

Haku päättynyt: Haluatko oppia tuntemaan koirasi paremmin? Etsimme koirapersoonia uuteen tiedeohjelmaan – hae mukaan karvaisen kaverisi kanssa!

Kääpiösnautseri katsoo kameraan.
Kääpiösnautseri katsoo kameraan. Kuva: Sebastian Coman Travel, Pexels koira,kääpiösnautseri

Haku Ylen tulevaan tiedeohjelmaan koirista on päättynyt. Laitamme pian lisätietoa kaikille hakemuksensa lähettäneille.

Oletko miettinyt, millainen koira kotonasi asuu? Ylen uudessa tiedesarjassa tutustutaan koiraystäviimme tieteen avulla, ja etsimme siihen nyt koiria omistajineen.

Ohjelmaan haetaan koiria laidasta laitaan: vilkkaita säheltäjiä ja rauhallisia tuumailijoita, arkoja ja rohkeita, seurallisia ja itsekseen viihtyviä persoonia. Myös koiramaailman älyköt ovat tervetulleita, samoin valloittavat Hessu Hopot.

Ohjelman kuluessa opit paljon koirasi luonteesta ja saat ammattiapua sekä hyödyllisiä vinkkejä arkeenne. Koiratietoutesi kasvaa ja suhde koiraan paranee.

Mitä hakemukseen tarvitaan

Jos olet kiinnostunut tulemaan ohjelmaan koirasi kanssa, pyydämme sinua lähettämään seuraavat asiat:

 • Kaksi videota
 • Kuvaa kaksi noin minuutin mittaista videota:

  1) Koirasi tilanteessa, jossa sen persoona tulee hyvin esille.
  2) Kerro itsestäsi ja siitä, mitä tykkäät tehdä koirasi kanssa.

  Videon kuvaamiseen sopii hyvin kännykkä, mutta video kannattaa kuvata vaakatasossa.

 • Tietoja koirasta
 • Kirjoita lyhyehkö kuvaus koirastasi. Kerro rotu, ikä – myös rotusekoitukset ja pennut käyvät – sukupuoli ja lyhyet taustatiedot eli esimerkiksi onko koira ollut teillä pennusta asti vai onko se kodinvaihtaja.

  Erityisesti olemme kiinnostuneita koirasi luonteesta. Millaisia asioita se tuo elämäänne? Mikä koirassasi on ihanaa, entä mikä askarruttaa – mitä haluaisit tietää siitä lisää?

  Mitä olette tehneet koiran kanssa, harrastatteko jotain? Kerro myös asutteko omakotitalossa, kerrostalossa, maalla vai kaupungissa. Koulutatko koiraa leikin avulla vai maistuuko sille herkut?

Hakemuksen lähettäminen

Emme vastaanota enää hakemuksia. Kiitos kaikille ohjelmaan osallistumisesta kiinnostuneille!