Hyppää pääsisältöön

Tiistai-illassa keitetään valtakunnan parhaat puurot! Tule mukaan ja kerro oman reseptisi salaisuus.

Markus Turunen puurolautanen kädessä.
Markukselle puuro maistuu ilman lisukkeitakin! Markus Turunen puurolautanen kädessä. Kuva: Katriina Radic / Yle Yle Radio Suomi,puurot

LAMA lauloi aikanaan, että totuus löytyy kauraisesta puurosta ja tottahan se on edelleen.

Oli puuron laji tai nautintotapa lopulta mikä tahansa, niin päivittäin suomalaiset nauttivat puuronsa aamiaiseksi saadakseen energiaa päivän seikkailuihin.

Puurosta on kuitenkin moneksi ja kaurapuuro aamupalan yhteydessä on vain yksi lukuisista vaihtoehdoista.

Yhden suosikki on ruispuuro, toinen vannoo tattarin nimeen. Joku tekee puuronsa punaiseen maitoon, joku tekee veteen, mutta onpa kuultu että esimerkiksi kookosmaitoa olisi käytetty!

Puuro toimii arjessa, puuro toimii juhlassa. Nopeasti hellalla tehtynä tai yön yli matalalla lämmöllä haudutettuna.

Puuron saa helposti lisukkeiden kera maustettua jopa trendikkääksi ruoaksi, josta esimerkkinä viileässä yön yli tekeytynyt tuorepuuro, joka on heti aamulla valmis nautittivaksi.

Tulepas mukaan puuroiltaan!

Kerro miten puurosi nautit ja mitä se sinulle kaikkinensa merkitsee? Yle Radio Suomi klo 18 - 20. Pääkokkina puurokauhan varressa Markus Turunen.

Täytä lomake.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi