Hyppää pääsisältöön

Koronarajoitukset aiheuttavat muutoksia RSO:n huhtikuun konserttiohjelmiin

RSO kausi 2020-2021
RSO kausi 2020-2021 Radion sinfoniaorkesteri

Ennakkotiedoista poiketen RSO esittää konserteissaan 7.4. ja 16.4. pienten kokoonpanojen kamarimusiikkia orkesteriteosten sijaan. Näin pyritään turvaamaan muusikoiden terveysturvallisuus huonontuneessa koronavirustilanteessa.

Ohjelmassa on mm. Sibeliuksen Voces Intimae -jousikvartetto, Rautavaaran teos vaskiyhtyeelle ja Ligetin Kuusi bagatellia puhallinkvintetille.

Kaikki konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Teemalla, Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Konserttien käsiohjelmat ovat ladattavissa orkesterin verkkosivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

7.4. klo 20
VOCES INTIMAE

Einojuhani Rautavaara: Playground for Angels
Hannu Lintu, kapellimestari; RSO:n vasket

Jean Sibelius: Voces intimae
Uusi Helsinki -kvartetti

Magnus Lindberg: Ottoni
Hannu Lintu, kapellimestari; RSO:n vasket

Dmitri Šostakovitš: Lauluja juutalaisesta kansanrunoudesta op. 79a
Miina-Liisa Värelä, sopraano; Jeni Packalen, mezzosopraano; Tuomas Katajala, tenori; Kirill Kozlovski, piano

16.4. klo 20
KAANON & FUUGA

George Benjamin: Canon & fugue
Brian Kim, huilu; Tommi Hyytinen, käyrätorvi; Péter Jánosi, käyrätorvi; Hannu Vasara, viulu; Maria Puusaari, viulu; Helmi Horttana, viulu; Camilla Vilkman,alttoviulu; Tommi Aalto, alttoviulu; Miika Uuksulainen, sello

György Ligeti: Kuusi bagatellia puhallinkvintetille
Brian Kim, huilu; Kyeong Ham, oboe; Fàtima Boix Cantó, klarinetti; Tuukka Vihtkari, fagotti; Tommi Hyytinen, käyrätorvi

George Benjamin: Fantasia after Purcell
Fàtima Boix Cantó, klarinetti; Hannu Vasara, viulu; Miika Uuksulainen, sello; Jouko Laivuori, celesta

Henri Dutilleux: Ainsi la Nuit, jousikvartetto
Hannu Vasara, viulu; Maria Puusaari, viulu; Camilla Vilkman, alttoviulu; Miika Uuksulainen, sello

 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

 • Konserttisalin konsertit 15.2. asti vain Ylen kanavilla, kamarimusiikkifestivaalille yleisöä 5.–6.2.

  Lunastetut liput peruttuihin konsertteihin palautetaan.

  Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusimman päätöksen mukaisesti sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty 15.2.2022 asti. RSO:n konsertit 4.2., 9.2. ja 10.2. Musiikkitalon konserttisalissa on peruttu yleisöltä, mutta 4.2. ja 9.2. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä klo 20 alkaen Yle Teemalla. MIND! -kamarimusiikkifestivaalin konsertit 5.–6.2. Paavo-salissa soitetaan rajoitusten mukaisesti enintään 50 henkilön yleisölle.