Hyppää pääsisältöön

Anna viherkasvien pursuta kultakehyksistä – tekokukat tekevät come backin

Se aika, jolloin markkinoilla oli vain väsähtäneitä muovipelargoneja, on ohi. Tekokasvien ja -kukkien tarjonta on kasvanut valtavasti, ja se avaa paljon uusia mahdollisuuksia.

Kokoa suuri kimppu keinotekoisia lehtiä ja kukkia upeaan kultakehykseen, ja sinulla on epätavallinen taideteos!

Tarvikkeet:

  • ohut puulevy (hiukan kehyksiä pienempi)
  • kanaverkkoa
  • kultakehys
  • iso kasa tekokasveja, -lehtiä ja -kukkia
  • vihreää maalia
  • katkaisupihdit
Kanaverkko vihreän levyn ympäri.
Kanaverkko vihreän levyn ympäri. Kuva: Yle/Juha Leskelä Strömsö,Camilla Forsén-Ström,viherkasvit,Sisustuskoristeet,koristeet

Maalaa levy ja kiinnitä verkko

Aloita maalaamalla levy vihreäksi. Kun se on kuivunut, pane sen vihreälle puolelle kanaverkko ja taita se reunan yli takapuolelle.

Jätä verkko vähän pussille etupuolelta. Tilaa verkon ja levyn välissä tarvitaan, jotta saat pisteltyä varret verkkoon.

Jaa lehdet ja kukat kasoihin. On hyvä, jos lehtien ja kukkien koko vaihtelee. Nyt yhdistellään rohkeasti! Katkaise liian pitkät varret katkaisupihdeillä. Jätä kuitenkin tarpeeksi vartta, että kiinnittäminen verkkoon onnistuu.

Kukkataulu.
Kukkataulu. Kuva: Yle/Juha Leskelä Strömsö,Camilla Forsén-Ström,viherkasvit,Sisustuskoristeet,koristeet

Ei ole oikeata tai väärää – anna ohjat tunteille

Rakenna vihreä pohja aloittamalla suurista lehdistä. Pistä varsi verkon alle ja jatka samaan tapaan. Täytä pienemmillä, erisävyisillä vihreillä lehdillä, ehkä mukaan mahtuu jonkin muunkin värinen lehti.

Tällaisen taulun tekemisessä ei ole oikeaa tai väärää. Anna ohjat tunteille! Yksi kikka on se, ettei sijoita kukkia koko pinnalle, vaan ryhmittelee ne värin ja muodon mukaan, se luo asetelmaan jännitettä.

Pistelemällä lehtiä ja kukkia lomittain, ne kiinnittyvät toisiinsa, eikä tarvitse käyttää liimaa. Ravista kuitenkin levyä työn kuluessa varmistaaksesi, että kukat ja lehdet ovat kiinni.

Aivan kuin tavallisessakin kukkasidonnassa tarvitaan enemmän materiaalia kuin luulisi. Mitä vehreämpi sitä parempi lopputulos.

Ennen kuin vehreys valtaa joka paikan, aseta levy siihen kehykseen, jota ajattelit käyttää. Kun se on paikoillaan, voit asetella muutaman kiemurtelevan, pidemmän lehden kurkottamaan ulos kehyksestä.

Muovikukkia seinällä.
Muovikukkia seinällä. Kuva: Yle/Juha Leskelä Camilla Forsén-Ström,Strömsö,viherkasvit,Sisustuskoristeet,koristeet,koristelu