Hyppää pääsisältöön

Dokkarifestivaalin kuusi katsotuinta

Dokkarifestivaalin 2021 katsotuimpia: Lost Boys, Self Portrait, Aalto, Feels Good Man, Dinosaurus, Minding The Gap
Dokkarifestivaalin 2021 katsotuimpia: Lost Boys, Self Portrait, Aalto, Feels Good Man, Dinosaurus, Minding The Gap Dokkarifestivaalin 2021 katsotuimpia: Lost Boys, Self Portrait, Aalto, Feels Good Man, Dinosaurus, Minding The Gap Kuva: Yle / grafiikka: Minna Lusa Dokkarifestivaali,Lost Boys,Self Portrait,Feels Good Man,Minding the Gap

Kiitos kaikille kevään 2021 Dokkarifestivaalin osallistujille! Katsotuimmiksi dokkarileffoiksi nousivat yhteisöllisesti Areena-chatissa katsotut Lost Boys ja Self Portrait, kovat kotimaiset Aalto ja Dinosaurus sekä kansainväliset Feels Good Man ja Minding The Gap. Valtaosa 15 dokumenttielokuvan ohjelmistosta on katsottavissa vielä pitkään festivaalin jälkeen.

Kovat dokkarit ja Dokkarifestivaali Yle Areenassa

Yle Areenassa Dokkarifestaroitiin toista kertaa 15.–28.3.2021. Kevään 2021 Dokkarifestivaalin katsoituimpia dokkarileffoja ovat olleet:

Self Portrait


Kansainvälistä mainetta niittänyt valokuvaaja, anoreksiasta kärsivä Lene Marie Fossen lopetti syömisen kymmenvuotiaana. Hän menehtyi vain 33-vuotiaana ja koko lyhyen uransa ajan hän kuvasi vartaloaan. Dramaattisilla ja koskettavilla kuvillaan Fossen haluaa poistaa anoreksiaan liittyvää häpeää. Ohjaajat: Katja Hogset, Margreth Olin ja Espen Wallin, 2020. Ohjelma saattaa järkyttää herkimpiä katsojia. Katsottavissa Yle Areenassa 28.2.2023 saakka.

Self Portrait -dokumentista keskusteltiin yhteisöllisessä katsomossa lauantaina 20.3. Mukana kekustelussa olivat Linda Panschin, Leipää Sukassa -teoksen kirjoittaja sekä syömishäiriöihin erikoistunut psykologi Pia Charpentier. Voit lukea dokumentistä käydyn keskustelun chat.yle.fi/dokkarifestivaali

Lost Boys

Ohjaaja Joonas Neuvonen
Ohjaaja Joonas Neuvonen Kuva: Yle Kuvapalvelu Dokkarifestivaali,Yle Areena,dokumenttielokuvat,Docventures,Lost Boys

Kolmen suomalaismiehen tiet erkanevat Kambodzan kaduilla. Heistä Jani tunnetaan Reindeerspotting -dokumenttielokuvan päähenkilönä, myöhemmin hänet löydetään kuolleena. Elokuvan ohjaaja, Joonas, palaa selvittämään mitä Janille tapahtui. Ohjelma saattaa järkyttää herkimpiä katsojia. Ohjaus: Joonas Neuvonen ja Sadri Cetinkaya. Helsinki-filmi ja Tekele Productions, 2020
Elokuva on poistunut Areenasta muuttuneen ikärajaluokituksen myötä. Ikärajaluokituksen 18 saaneita ohjelmia voidaan esittää Ylen tv-kanavilla myöhäisillassa klo 23 jälkeen. Lost Boys, seuraava tv-esitys Yle TV2 to 1.4.2021 klo 23.

Lost Boys -elokuvasta keskusteltiin Docventuresin chatissa tiistaina 16.3.:
“Huumeidenkäyttäjätkin ovat ihmisiä ja joidenkin lapsia” – Huumekeskustelu kuumensi tunteita, tarjosi empatiaa ja toi esiin karuja kohtaloita Docventuresin chatissa

Aalto


Lumoava dokumenttielokuva arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta ja heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Elokuva vie kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla. Ohjaus: Virpi Suutari. Euphoria Film, 2020. Katsottavissa Yle Areenassa 10.9.2021 saakka.

Feels Good Man


Sarjakuvasammakko Pepestä tuli äärioikeiston käyttämä internet-meemi,vaikka taiteilija Matt Furie ei ollut tarkoittanut sitä sellaiseksi. Niinpä hän huomasi äkkiä joutuvansa taistelemaan luomuksensa puolesta. Pepe-meemin kiehtovasta elinkaaresta tehty dokumentti kertoo kuvien mahdista netissä, missä omistajuus voidaan äkkiä kaapata hahmon luojalta ja hahmon merkitys voi muuttua yhdessä yössä. Ohjaaja: Arthur Jones, Yhdysvallat 2020. Katsottavissa Yle Areenassa 31.1.2023 saakka.

Dinosaurus


Elokuvaohjaaja Rauni "Molle" Mollberg oli realistisen ja naturalistisen elokuvakerronnan mestari. Mollberg tuotti ja ohjasi itse elokuvansa, rikastui ja köyhtyi niillä. Häntä pelättiin ja vihattiin, mutta myös ihailtiin ja arvostettiin. Ohjaus: Veikko Aaltonen. Bufo, 2020. Katsottavissa Yle Areenassa 10.9.2021 saakka.

Minding The Gap


Kolme nuorta miestä skeittaa ja etsii elämänsä suuntaa Yhdysvaltojen köyhtyneessä rujossa teollisuuskaupungissa. Palkitussa dokumentissa ohjaaja Bing Liu seurasi nuorten matkaa aikuisuuteen 12 vuotta, sen aikana mm. 23-vuotiaana Zack saa esikoisensa ja 17-vuotias Keire ensimmäisen työpaikkansa. Ohjaaja: Bing Liu, 2018. Katsottavissa Yle Areenassa 28.2.2023 saakka.