Hyppää pääsisältöön

Duodji Shop -käsityömyymälä, Inari

Kirjailtu käsilaukku lähikuvassa, taustalla värikkäitä kirjottuja vaatteita myymälässä.
Kirjailtu käsilaukku lähikuvassa, taustalla värikkäitä kirjottuja vaatteita myymälässä. Kuva: Yle / Rasmus Tåg Duodji,Sámi duodji,käsilaukut,käsityö,myymälät,Saamelaiskulttuurikeskus Sajos,Duodji Shop

Duodji Shopissa myydään aitoja saamenkäsitöitä, käsityömateriaaleja sekä kirjoja, musiikkia ja muita saamelaiseen kulttuuriin liittyviä tuotteita. Myymälä sijaitsee Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen tiloissa.

  • Duodji Shopissa myydään käsitöiden lisäksi esimerkiksi lankoja, verkaa, kankaita ja muita käsityötarvikkeita.
  • Myyntitoiminta edistää saamelaisten käsityöntekijöiden toimeentuloa.
  • Saamenkäsityö duodji on saamelaisen käsin tekemä tuote, jolla on pitkät perinteet
  • Myymälää hoitaa Suomen vanhin saamelaisyhdistys Sámi Duodji r.y., joka edistää tietoutta saamenkäsitöistä ja saamelaisesta kulttuurista.
  • Sajoksessa voi tutustua myös esillä oleviin Sámi Duodjin käsityökokoelmiin. Kulttuurikeskuksessa toimii myös kahvila ja siellä järjestetään näyttelyitä, konsertteja ja muita tapahtumia.

Löydä perille: Duodji Shop ja Saamelaiskulttuurikeskus Sajos: Menesjärventie 2A, Inari.

Haluaisin kovasti nostaa vanhinta yhä toimivaa Suomen saamelaisyhdistystä, Sámi Duodji ry:tä, joka on vuodesta 1975 edistänyt saamenkäsityötä järjestämällä myyntitilaisuuksia, koulutuksia ja näyttelyitä ympäri Suomea. Tänä päivänä yhdistyksellä on kauppa Inarin kirkonkylällä sekä muita projekteja.― Yleisövinkki / Egenland

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland