Hyppää pääsisältöön

Korkokenkäkukkamekkosuohiihdon Ämmänkisat, Pudasjärvi

Kukkamekkoihin ja pukuihin sonnustautuneita miehiä ja naisia rivissä suon laidalla. Jokaisella on numerolappu rinnassa, jaloissaan sukset ja käsissään sauvat.
Korkokenkäkukkamekkosuohiihdon Ämmänkisojen osallistujia vuodelta 2021. Kukkamekkoihin ja pukuihin sonnustautuneita miehiä ja naisia rivissä suon laidalla. Jokaisella on numerolappu rinnassa, jaloissaan sukset ja käsissään sauvat. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula suot,Pudasjärvi,hiihto,Kari Tykkyläinen,liikuntatapahtumat,nähtävyydet,kotimaanmatkailu,Egenland,sukset,Korkokenkä,korkokenkäkukkamekkosuohiihto

Pudasjärven Kapustasuolla vapaudutaan, nauretaan, kisataan ja rämmitään suossa Suomen erikoisimpiin lukeutuvassa kesätapahtumassa.

  • Korkokenkäkukkamekkosuohiihdon Ämmänkisoihin saavat osallistua kaikki halukkaat.
  • Nimensä mukaisesti kilpailijoiden tulee sonnustautua kukkamekkoon ja korkokenkiin. Myös “taaton vanha rippipuku” on hyväksytty kilpailuasu.
  • Osallistujat hiihtävät noin 30 metrin matkan suolla turvesilmäkkeiden yli (vaikka hauskinta monen mielestä on juuri suonsilmään uppoaminen).
  • Tapahtuman on ideoinut taiteilija Kari “Tykylevits” Tykkyläinen, joka tunnetaan eroottisista ja humoristisista Youtube-videoistaan.
Koriste
Koriste koristeet

Löydä perille: Kapustasuo, Pudasjärvi
Milloin: Yleensä elokuun alkupuolella

Pudasjärvi on uskomaton paikka. Siellä on kaikkea, umpihankihiihdosta Iijokisoutuun. Kukkamekkokorkokenkäsuohiihto ja kesäpilkin MM-kisat vievät ehkä voiton kummallisuudellaan, Pudasjärvi on sitäpaitsi Suomen Napa. Kato vaikka kartasta!
― Yleisövinkki / Egenland

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland