Hyppää pääsisältöön

Pertin Valinta, Helsinki

Sami Helle tervehtii Pertin valinta -myymälän ovella Egenlandin juontajia Hannamari Hoikkalaa ja Nicke Aldénia, kesäinen katunäkymä taustalla
Sami Helle tervehtii Pertin valinta -myymälän ovella Egenlandin juontajia Hannamari Hoikkalaa ja Nicke Aldénia, kesäinen katunäkymä taustalla Kuva: Yle / Eva Pursiainen Pertti Kurikan Nimipäivät,Sami Helle,Alppila, Helsinki,myymälät,Aleksis Kiven katu,Egenland,egenland_pertinvalinta

Kun punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät lopetti, bändin jäsenet perustivat kaupan. Sekotavarakaupaksi kutsuttu erikoismyymälä esittelee outsider-taidetta ja edistää yhdenvertaisuutta.

  • Pertti Kurikan Nimipäivät eli PKN oli vuosina 2009–2016 toiminut suomalainen punkyhtye. Yhtye edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2015
  • Pertin Valinta on bändin jäsenten perustama kivijalkamyymälä ja outsider-taidetta esittelevä galleria. Myymälä-galleriassa järjestetään myös keikkoja, tapahtumia ja näyttelyitä.
  • Pertin Valinnan tarjontaan kuuluu vaihtoehtoista musiikkia, taidetta ja vastuullisesti tuotettuja, persoonallisia taidetuotteita. Tuotteilla ja palveluilla tuetaan taiteilijoita, erityisryhmien työllisyyttä ja vammaisyrittäjyyttä.
  • Pertin Valinta on Suomen ensimmäinen kehitysvammaisten perustama yhteiskunnallinen yritys, jonka tuotto ohjataan toiminnan kehittämiseen ja osatyökykyisten työllistämiseen.

Löydä perille: Hakaniemenkuja 2, Helsinki. Pertin Valinta on keväällä 2021 muuttanut Hakaniemeen Alppilan kaupunginosasta.

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland