Hyppää pääsisältöön

Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo, Riihimäki & Janakkala

Olli Soini ja Anni Paunula tanssivat Keltainen talo -kulttuurikeskuksessa Janakkalassa, taustalla salissa muita kuuntelijoita.
Olli Soini ja Anni Paunula tanssivat Keltainen talo -kulttuurikeskuksessa Janakkalassa, taustalla salissa muita kuuntelijoita. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula Egenland,Janakkala,Olli Soini,kulttuurikeskus,tanssi,egenland_janakkala

Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo ovat vanhoja ja tunnelmallisia puutaloja, joissa järjestetään konsertteja, keikkoja ja muita tapahtumia. Taloja pyörittää kulttuurityöstä palkittu Olli Soini yhdessä työryhmän kanssa.

 • Vihreä talo on intiimistä tunnelmastaan tunnettu keikka- ja tapahtumapaikka Riihimäellä. Vuonna 2020 Vihreä talo palkittiin Femmagaalassa Luukku-Femmalla paikkana, jossa "musiikki tulee lähelle kuulijaa ja kuulija muusikkoa, molemmista tasapuolisesti välittävässä ilmapiirissä".
 • Ö-talo on vuonna 1880 rakennettu, Riihimäen vanhin koulurakennus, joka on avautumassa tapahtumapaikaksi Rautatienpuistossa.
 • Keltainen talossa järjestetään erityisesti kesäkaudella konsertteja ja pidetään kesäkahvilaa. Talo on vanha rukoushuone ja sijaitsee Janakkalan Laurinmäen historiallisessa ympäristössä.
 • Taloja voi vuokrata myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen.
 • Taloihin tapahtumia järjestävät Olli Soini ja Anni Paunila yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Heidät on palkittu kulttuurityöstään lukuisilla tunnustuksilla, esimerkiksi Riihimäen kaupungin Nuori taiteilija- ja Kulttuurin tunnustuspalkinnoilla, Hämeen liiton ja Yle Hämeenlinnan kulttuuristipendillä ja Lähiöfest-tapahtuman Arjen sankarit -palkinnolla.
 • Lisätietoja kaikista taloista ja ajankohtaisista tapahtumista: Vihreä talo
 • Löydä perille:

  • Vihreä talo: Pohjoinen Asemakatu 1, Riihimäki, rautatieaseman naapurissa.
  • Ö-talo: Öllerinkatu 9, Riihimäki, kirkon vieressä, muutaman minuutin kävelymatkan päästä rautatieasemalta.
  • Keltainen talo: Hakoistentie 371, Janakkala, Laurinmäen luonto- ja kulttuurialueella, lähellä Vanhan Laurin keskiaikaista kivikirkkoa. Laurinmäki Janakkalan kunnan nettisivuilla.
  Haluaisin vinkata kulttuuria suurella sydämellä tekevän Olli Soinin ja hänen nyt jo kolme ihanaa taloaan, eli Vihreä, Keltainen ja Ö-talot. Vihreä talo on Riihimäellä rautatieaseman vieressä nököttävä, Soinin käsissä kulttuurin käsitteeksi ponnahtanut purkutalo. Ö-talo jatkaa samaa perinnettä Vihreän talon vääjäämättä jäädessä ajan jalkoihin. Vuoden alusta Olli Soini alkoi pyörittää myös Janakkalassa vireäksi konserttipaikaksi viime vuosina muotoutunutta Keltaista taloa Laurinmäen torpparimuseon alueella.― Yleisövinkki / Egenland

  Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


  Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland

 • Arktinen aikavaellus, Utsjoki

  Tunturivaellus halki universumin historian.

  Yksi askel, miljoona vuotta. Vaellusreitti vie halki maailmankaikkeuden historian Utsjoen tunturimaisemissa.

 • Ärjänsaari, Oulujärvi

  Hiekkarannoistaan tunnettu upea retkeilykohde.

  Ärjänsaari eli Ärjä on kiehtova ja kaunis saari Oulujärvellä Kainuussa. Luonnonsuojelualueeksi julistetussa saaressa voi vierailla ja retkeillä sen herkkää luontoa kunnioittaen.

 • Villa Mehu, Kirkkonummi

  Elis Sinistö loi metsään rapistuvan fantasiamaailman.

  Elämäntaiteilija Elis Sinistö rakensi fantasiamaailman, joka ihastuttaa ja herättää ajatuksia rapistuvien ITE-kohteiden kohtalosta. Villa Mehu sijaitsee yksityisalueella.

 • Pertin Valinta, Helsinki

  Punk-henkinen kivijalkakauppa esittelee outsider-taidetta.

  Kun punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät lopetti, bändin jäsenet perustivat kaupan. Sekotavarakaupaksi kutsuttu erikoismyymälä esittelee outsider-taidetta ja edistää yhdenvertaisuutta.

 • Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo, Riihimäki & Janakkala

  Keikkoja ja tapahtumia puutaloissa Hämeessä.

  Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo ovat vanhoja ja tunnelmallisia puutaloja, joissa järjestetään konsertteja, keikkoja ja muita tapahtumia. Taloja pyörittää kulttuurityöstä palkittu Olli Soini yhdessä työryhmän kanssa.

 • Duodji Shop -käsityömyymälä, Inari

  Uniikkeja käsitöitä, käsityömateriaaleja ja kulttuurityötä.

  Duodji Shopissa myydään aitoja saamenkäsitöitä, käsityömateriaaleja sekä kirjoja, musiikkia ja muita saamelaiseen kulttuuriin liittyviä tuotteita. Myymälä sijaitsee Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen tiloissa.

 • Kaapin Jounin tila, Lemmenjoki

  Kansallispuistossa on harvinainen museo, vanha porotila.

  Lemmenjoen kansallispuiston upeissa jokimaisemissa voi tutustua kuuluisaan porotilaan ja saamelaiskulttuuriin.

 • Tulliniemen ranta, Hanko

  Tulliniemen ranta on hankolaisten suosikki ympäri vuoden.

  Hangosta löytyy uimarantoja joka makuun, lajiin ja keliin. Tulliniemen ranta houkuttelee surffareiden lisäksi ulkoilijoita kahvittelemaan ja ihailemaan maisemia ympäri vuoden.

 • Vienan reitti ja kylät, Suomussalmi

  Vienan reitti kulkee vaihtuvissa vaaramaisemissa Kainuussa.

  Kulje Elias Lönnrotin ja Kalevalan jalanjäljissä ikivanhaa vaellusreittiä upeissa harju-, niitty- ja jokimaisemissa. Vienankarjalaiseen kulttuuriin voi tutustua myös lähistön vienalaiskylissä Hietajärvellä ja Kuivajärvellä.

 • Paljasjalkapolku, Korppoo

  Tällä taidepolulla voi kulkea halutessaan paljasjaloin.

  Paljasjalkapolulla voi tutustua uusimpaan, ympäristön ehdoilla tehtyyn nykytaiteeseen ja nauttia ainutlaatuisesta saaristoluonnosta.