Hyppää pääsisältöön

Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo, Riihimäki & Janakkala

Olli Soini ja Anni Paunula tanssivat Keltainen talo -kulttuurikeskuksessa Janakkalassa, taustalla salissa muita kuuntelijoita.
Olli Soini ja Anni Paunula tanssivat Keltainen talo -kulttuurikeskuksessa Janakkalassa, taustalla salissa muita kuuntelijoita. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula Egenland,Janakkala,Olli Soini,kulttuurikeskus,tanssi,egenland_janakkala

Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo ovat vanhoja ja tunnelmallisia puutaloja, joissa järjestetään konsertteja, keikkoja ja muita tapahtumia. Taloja pyörittää kulttuurityöstä palkittu Olli Soini yhdessä työryhmän kanssa.

  • Vihreä talo on intiimistä tunnelmastaan tunnettu keikka- ja tapahtumapaikka Riihimäellä. Vuonna 2020 Vihreä talo palkittiin Femmagaalassa Luukku-Femmalla paikkana, jossa "musiikki tulee lähelle kuulijaa ja kuulija muusikkoa, molemmista tasapuolisesti välittävässä ilmapiirissä".
  • Ö-talo on vuonna 1880 rakennettu, Riihimäen vanhin koulurakennus, joka on avautumassa tapahtumapaikaksi Rautatienpuistossa.
  • Keltainen talossa järjestetään erityisesti kesäkaudella konsertteja ja pidetään kesäkahvilaa. Talo on vanha rukoushuone ja sijaitsee Janakkalan Laurinmäen historiallisessa ympäristössä.
  • Taloja voi vuokrata myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen.
  • Taloihin tapahtumia järjestävät Olli Soini ja Anni Paunila yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Heidät on palkittu kulttuurityöstään lukuisilla tunnustuksilla, esimerkiksi Riihimäen kaupungin Nuori taiteilija- ja Kulttuurin tunnustuspalkinnoilla, Hämeen liiton ja Yle Hämeenlinnan kulttuuristipendillä ja Lähiöfest-tapahtuman Arjen sankarit -palkinnolla.
  • Lisätietoja kaikista taloista ja ajankohtaisista tapahtumista: Vihreä talo

Löydä perille:

  • Vihreä talo: Pohjoinen Asemakatu 1, Riihimäki, rautatieaseman naapurissa.
  • Ö-talo: Öllerinkatu 9, Riihimäki, kirkon vieressä, muutaman minuutin kävelymatkan päästä rautatieasemalta.
  • Keltainen talo: Hakoistentie 371, Janakkala, Laurinmäen luonto- ja kulttuurialueella, lähellä Vanhan Laurin keskiaikaista kivikirkkoa. Laurinmäki Janakkalan kunnan nettisivuilla.
Haluaisin vinkata kulttuuria suurella sydämellä tekevän Olli Soinin ja hänen nyt jo kolme ihanaa taloaan, eli Vihreä, Keltainen ja Ö-talot. Vihreä talo on Riihimäellä rautatieaseman vieressä nököttävä, Soinin käsissä kulttuurin käsitteeksi ponnahtanut purkutalo. Ö-talo jatkaa samaa perinnettä Vihreän talon vääjäämättä jäädessä ajan jalkoihin. Vuoden alusta Olli Soini alkoi pyörittää myös Janakkalassa vireäksi konserttipaikaksi viime vuosina muotoutunutta Keltaista taloa Laurinmäen torpparimuseon alueella.― Yleisövinkki / Egenland

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland