Hyppää pääsisältöön

Villa Mehu, Kirkkonummi

Porttimainen rakennelma, jossa kiinnitettynä kyltti. Kyltissä lukee "Mehu Villa Seve Sinistö, Humaljärvi, Vecklax, Alue 12, Palsta 3".
Porttimainen rakennelma, jossa kiinnitettynä kyltti. Kyltissä lukee "Mehu Villa Seve Sinistö, Humaljärvi, Vecklax, Alue 12, Palsta 3". Kuva: Eva Pursiainen / Yle kyltit,portit

Elämäntaiteilija Elis Sinistö rakensi fantasiamaailman, joka ihastuttaa ja herättää ajatuksia rapistuvien ITE-kohteiden kohtalosta. Villa Mehu sijaitsee yksityisalueella.

  • Villa Mehu on tunnelmaltaan mystinen ja rapistuva paikka. Se oli Elis Sinistön (1912–2004) koti ja mielikuvituksellinen maailma, jota hän rakensi usean vuosikymmenen ajan kirkkonummelaiseen metsikköön.
  • Villa Mehussa on kierrätysromusta tehtyjä kekseliäitä rakennelmia kuten Erakkomaja, Aurinkosauna ja tähystystonilla varustettu Vuorimaja.
  • Sinistölle elämä oli juhlaa ja eräänlainen jatkuva performanssi. Hän kutsui itseään seuralliseksi erakoksi ja piti vierailijoista, tanssi, soitti sekä lauloi heidän kanssaan. Onnellisinta on on olla onnellinen, kuului hänen usein toistelema tunnuslauseensa.
  • Sinistön kuoleman jälkeen alue oli vaarassa joutua tuhotuksi. Nykyään Villa Mehun omistavat Sinistön pitkäaikaiset naapurit, jotka asuvat edelleen viereisellä tontilla.
  • Vierailut ovat sallittuja, kunhan kunnioittaa yksityisalueella sijaitsevan paikan henkeä eikä irroita rakennelmista matkamuistoja.
  • Rakennukset ja teokset ovat rapistuneet vuosien saatossa, joten Villa Mehussa kannattaa liikkua varovaisuutta noudattaen.
  • Elis Sinistöön voi tutustua ITE-taiteiteiljoita esittelevällä ITENET-sivustolla.

Löydä perille: Villa Mehuun on viitat Veklahdentieltä. Jatatien alussa on lähin parkkipaikka.

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland