Hyppää pääsisältöön

Pääsiäisen radiojumalanpalveluksissa hartautta ja perinteitä sekä gospelin riemua

Elimäen seurakunnan nuorten bändiläisiä
Elimäen seurakunnan nuorten bändi soittaa toisen pääsiäispäivän radiojumalanpalveluksessa. Elimäen seurakunnan nuorten bändiläisiä jumalanpalvelus,gospelmusiikki,Bändi

Radiojumalanpalvelusten sarja alkaa kiirastorstaina katolisella iltamessulla eukaristian asettamisen muistoksi. Pääsiäisilo huipentuu sunnuntaina 4.4. Vaasan kirkosta suorassa lähetyksessä, joka alkaa juhlallisesti virrellä Nyt se suuri päivä koitti. Toisena pääsiäispäivänä Elimäen seurakunnan nuorten bändi soittaa virsiä ja gospelia toistaiseksi suurimmalla keikallaan, radioyleisölle.

Pääsiäisviikonlopun radiojumalanpalvelusten sarja alkaa katolisella messulla Pyhän Henrikin katedraalissa Helsingissä. Messun viettää isä Marco Pasinato. Kiirastorstain iltamessu eukaristian asettamisen muistoksi alkaa kello 18.

Kristuksen kärsimystietä ristille seuraillaan pitkäperjantaina kello 10 alkaen Kalajoen kirkossa, jossa projektikuoro laulaa urkujen säestyksellä Tuomo Nikkolan teoksen Hyljeksitty hän oli – Pitkäperjantain profetia sooloäänelle, 4-ääniselle sekakuorolle, uruille ja seurakunnalle. Kalajoen pitkäperjantain jumalanpalveluksessa soitinvalikoimassa on muun muassa saha, jota soittaa Ari Sihvonen. Saarnaajana ja liturgina pitkäperjantain radiokirkossa toimii kirkkoherra Kari Lauri.

Pääsiäisyönä siirrytään vähitellen kärsimystien tunnelmista kohti pääsiäisaamun valoa ortodoksisessa aamupalveluksessa ja liturgiassa.Tilaisuus lähetetään kello 23.55 alkaen suorana Pyhän Aleksanteri Nevalaisen ja pyhän Nikolaoksen kirkosta Tampereelta. Lähetyksessä kuullaan Pyhän Johannes Krysostomoksen pääsiäissaarna, jonka lukee metropoliitta Elia.

Ensimmäisen pääsiäispäivän luterilaisessa kello kymmenen jumalanpalveluksessa ylösnousemuksen aamu avautuu Vaasan kirkosta Jukka Kuninkaanniemen säveltämällä alkusoitolla virteen 84 Nyt se suuri päivä koitti. Suorassa lähetyksessä kuullaan riemullista ja juhlavaa pääsiäismusiikkia. Jumalanpalveluksessa saarnaa kirkkoherra, rovasti Tuomo Klapuri ja liturgina toimii kappalainen Outi Klapuri.

Myös kello 11 alkava baptistiseurakunnan jumalanpalvelus tulee Vaasasta. Saarnaajana jumalanpalveluksessa on pastori Jarmo Salo.

Toisena pääsiäispäivänä kello 10 radiojumalanpalvelus on nuorten pääsiäiskirkko Elimäeltä. Tilaisuus on tallennettu 27.3. Elimäen seurakuntakodilla. Nuorten pääsiäiskirkossa saarnaa pastori Hannu Kähärä. Musiikissa on kanttori Ville Perkkiö sekä seurakunnan nuorten bändi nuorisotyönohjaaja Tero Pekkolan johdolla.

”Porukassa soittaminen ja laulaminen on paljon mukavampaa kuin yksin harrastaminen”, kertovat nuorten bändin soittajat, joita Tero Pekkola haastatteli heidän harjoitellessaan tulevaa radiojumalanpalvelusta varten.

Tero Pekkola kertoo, että Elimäen seurakunnan nuorten bändi, jonka työnimenä on Suuri Rajaton Koti, on aloittanut toimintansa syksyllä 2017. Iältään soittajat ovat tällä hetkellä 15-22 –vuotiaita.

Pääsiäismaanantain radiokirkossa nuorten bändin kappalevalikoimassa on virsien lisäksi uudempaa ja vanhempaa valoisaa gospelmusiikkia sekä Suomesta että maailmalta.

Radion aamuhartauksissa hiljaisella viikolla puhuu oopperalaulaja Aarne Pelkonen ja 5.4. alkavan pääsiäisviikon aamuhartauksissa äänessä on oopperalaulaja Johanna Rusanen. Molemmat lähestyvät pääsiäisen ilosanomaa virsimusiikin kautta.

Jumalanpalvelukset ja hartaudet ovat kuunneltavissa myös Yle Areenassa heti radiolähetyksen jälkeen.

Tarkemmat tiedot pääsiäisajan ja huhtikuun jumalanpalveluksista: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/02/23/jumalanpalvelukset-huhtikuussa

 • Millaiset runot soivat? Toivo runoja musiikista tai musikaalisia runoja

  Yle Radio 1:ssä kuunnellaan runotoiveita

  Joskus tuntuu, että runo sulaa säveliksi. Mistä syntyy runojen musikaalisuus? Millainen runo sinun mielestäsi soi? Entä mikä runo kuvailee musiikkia tai soittamista parhaiten? Toivo musikaalisia runoja tai runoja, jotka kertovat musiikista. Runous soi ja laulaa Tämän runon haluaisin kuulla -lähetyksessä 29.5. Muodostuuko sanan ja sävelen liitto rytmistä vai sanojen helähtelystä?

 • Mitä haluat tietää valtionvelan hoidosta? Keskustele tässä aiheesta

  Valtiokonttori vastaa Suomen valtion velanotosta.

  Suomella on tällä hetkellä lähes 129 miljardia euroa valtionvelkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaista asukasta kohden velkaa on kertynyt jo yli 23 tuhatta euroa. Koronakriisin myötä velkataakka kasvaa edelleen. Velanotto perustuu eduskunnan suostumukseen, mutta Valtiokonttori vastaa valtion velanhallinnasta. Miten velkajärjestelyt käytännössä oikein hoidetaan?

 • Jumalanpalvelukset kesäkuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset kesäkuussa 2021

  Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 ortodoksisen liturgian kanssa vuorottelevat vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.

 • Sydämen ääni -musiikkimessu radiossa äitienpäivänä 9.5. klo 10

  Musiikkimessussa liitytään sukupolvien rukouskulkueeseen.

  Äidin sydämen lyönti on ensimmäinen ääni ja rytmi, jonka ihminen kuulee kohdussa. Rytmi on myös pyhiinvaeltajan askelilla. Sydämen ääni -musiikkimessu, joka lähetetään sunnuntaina 9.5. klo 10, kutsuu mukaan vaeltamaan levollisessa äänimaisemassa, rukouksen hoitavassa ilmapiirissä. - Avaa radio ja tahdita kulkusi äitien ja isien askeliin, kutsuvat Musiikkimessun tekijät.