Hyppää pääsisältöön

TV:n hartausohjelmissa pääsiäisenä syvällisiä kohtaamisia ja iloa uuden kirkon vihkimisestä

Studiokirkkoa kuvataan Tampereella.
Pitkäperjantaina 2.4 lähetetään maaliskuussa Tampereella kuvattu Studiokirkko. Studiokirkkoa kuvataan Tampereella. jumalanpalvelus,messu (jumalanpalvelus),Yle TV1

Keväällä 2020 pandemian alussa tehtiin poikkeusjärjestelynä päätös siirtyä käytäntöön, että tv-jumalanpalvelus lähetetään joka sunnuntai sekä kirkollisina juhlapyhinä. Vuoden 2021 alusta televisiojumalanpalveluksia päätettiin jatkossakin lähettää viikoittain. Tämä on helpottanut ohjelman löydettävyyttä. Televisiojumalanpalvelusten katsojamäärät nousivat viime vuonna korkeimmalle tasolle seitsemään vuoteen. Vaikka osa tv-jumalanpalveluksista on uusintoja, pääsiäisen seudun tv-jumalanpalvelukset ovat kaikki ensiesityksiä.

Pitkäperjantaina 2.4. kello 10.00 lähetettävä Studiokirkko on ensimmäinen neljästä maaliskuussa tallennetusta studiojumalanpalveluksesta. Liturgina Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan toteuttamassa Studiokirkossa toimii pastori Tiina Mononen ja tuomiorovasti Olli Hallikainen saarnaa. Tekstinlukijan tehtävässä on Ahti Jokinen.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tulee perinteinen ortodoksinen Pääsiäisyön aamupalvelus ja liturgia. Lähetys Pyhän Aleksanteri Nevalaisen ja pyhän Nikolaoksen kirkosta alkaa lauantaina kello 23.55. Palveluksen toimittaa Oulun metropoliitta Elia.

Pääsiäissunnuntaina kello 10 on mahdollisuus päästä television välityksellä mukaan poikkeukselliseen tapahtumaan: Ylivieskan uuden kirkon vihkimiseen.
Uusien kirkkojen vihkiminen on Suomessa harvinaista, mutta tähän alkuvuoteen niitä on osunut peräti kaksi: Tammikuussa vihittiin käyttöön Tikkurilan uusi kirkko ja nyt pääsiäisenä vihitään Ylivieskan uusi kirkko. Ylivieskan edellinen kirkko tuhoutui tulipalossa vuonna 2016. Uuden kirkon vihkii piispa Jukka Keskitalo. Kirkkoherra Eija Nivala saarnaa.

Hiljaisen viikon aikana 29.3.-3.4. Pisara-ohjelma tulee maanantaista lauantaihin joka päivä kello 16.15. Maanantain 29.3. lähetys uusitaan maanantaina 5.4. kello 10.55.

Sekä tv-jumalanpalvelukset että Pisara-ohjelmat ovat nähtävissä myös Yle Areenassa tv-lähetyksen jälkeen.

Kuva: Silva Sevelius/Kirkon viestintä