Hyppää pääsisältöön

Ylen visuaalinen journalisti Silja Viitala palkittiin vuoden lehtikuvasta

Silja Viitala
Vuoden 2020 lehtikuvasta palkittu Silja Viitala työskentelee visuaalisena journalistina Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa. Silja Viitala Kuva: Tiina Jutila / Yle Yle Uutiset,kuvajournalisti,kuvajournalismi,journalismi,kuvatoimittajat,toimittajat,yleisradiotoiminta,Yle,valokuvaajat,lehtikuvaajat,Suomen Yleisradio,Ylen uutistoiminta

Kuvajournalismi 2020 -kilpailussa palkittiin viime vuoden parhaita journalistisia ja dokumentaarisia kuvia.

Vuoden lehtikuvaksi 2020 on valittu Ylen visuaalisen journalistin Silja Viitalan otos keskustan puoluekokouksesta Oulussa syksyllä 2020. Viitala työskentelee Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa.

Kuvajournalismi 2020 -kilpailun tuomariston perustelujen mukaan kuva kertoo huumorin keinoin vaikeasta koronavuodesta. Kuvaa kiitellään myös vähäeleisyydestä ja onnistuneesta ajankuvasta.

Kuvassa talkoolainen Tuija Tikkanen, jolla on yllään Tuuterin kansallispuku.
Vuoden lehtikuva 2020. Silja Viitalan ottamassa kuvassa on talkoolainen Tuija Tikkanen, joka osallistui keskustan puoluekokoukseen yllään Tuuterin kansallispuku, kasvovisiiri ja muovihanskat. Kuvassa talkoolainen Tuija Tikkanen, jolla on yllään Tuuterin kansallispuku. Kuva: Silja Viitala / Yle syyskuu,2020,Suomen Keskusta,Oulu,Ouluhalli,puoluekokoukset,Keskustapuolueen puoluekokous

Viitala palkittiin kisassa myös kunniamaininnalla Uusi kuvajournalisti -sarjassa.

Kisan voittajat valitsee vuosittain vaihtuva ammattilaisraati. Tällä kertaa valinnat tekivät valokuvatutkija ja -kuraattori Riitta Raatikainen, käsikirjoittaja-ohjaaja Aino Suni ja professori Anna-Kaisa Rastenberger.

Kuvajournalismikilpailu on Suomen vanhin ja ainoa journalistisen ja dokumentaarisen kuvan kilpailu, jota järjestää Suomen kuvajournalistit ry. Aiemmin Vuoden Lehtikuvat -nimellä kulkenutta kilpailua on järjestetty vuodesta 1962 lähtien. Lisää kilpailusta ja muista voittajista Kuvajournalismikilpailun sivuilla.