Hyppää pääsisältöön

Huippunimien tähdittämä Moominvalley katsottavissa nyt myös Suomessa – testaa, osaatko yhdistää kaikki Ylellä nähtävien kieliversioiden hahmot

Edvin Endre, Jennifer Saunders, Rosamund Pike ja Taron Egerton seisovat muumien kuvausseinän edessä vierekkäin hymyillen.
Edvin Endre, Jennifer Saunders, Rosamund Pike ja Taron Egerton saapuivat Suomeen tammikuussa 2019 Muumilaakso-sarjan ensi-iltaan. Edvin Endre, Jennifer Saunders, Rosamund Pike ja Taron Egerton seisovat muumien kuvausseinän edessä vierekkäin hymyillen. Kuva: Yle / Jussi Nahkuri Muumilaakso (tv-sarja),Taron Egerton,Rosamund Pike,Moominvalley

Rakastetut muumit matkustavat ympäri maailmaa ja nyt myös Suomessa Ylellä nähdään englanninkielinen versio. Ylellä on katsottavissa suomen-, ruotsin-, englannin- ja kolmen eri saamenkielen versiot Muumilaaksosta. Osaatko yhdistää hahmot eri kielillä?

Rakastetut muumit puhuvat myös Suomessa englantia, kun Areenan kaikkien aikojen katsotuimpiin sarjoihin kuuluva Muumilaakso on nyt julkaistu myös englanninkielisenä versiona Moominvalley.

Sarjan ääninäyttelijöinä tähdittää muun muassa Taron Egerton (Rocketman, Kingsman), Rosamund Pike (I Care a Lot, Gone Girl), Kate Winslet (Ammonite, Titanic) ja Jennifer Saunders (Todella upeeta, Shrek). Sarjan ohjaajana toimii Oscar®-voittaja Steve Box ja taiteellisena johtajana Marika Makaroff. Sarjan musiikin kaikkiin kieliversioihin ovat luoneet Samuli Kosminen, Jarmo Saari sekä Pekka Kuusisto.

Suomessa nähtävät jaksot ovat samat, joita voi katsella esimerkiksi Japanissa. Englanninkielistä versioita on näytetty useissa eri maissa, nyt myös Suomessa.

Osaatko yhdistää erikieliset muumihahmot yhteen?

Marika Makaroff on ollut taiteellisena johtajana mukana tarkistamassa jokaisen kieliversion päänäyttelijät ja näkee sekä kuulee siksi varmasti eniten muumeja eri kielillä. Miten nyt julkaistu englannin kielinen versio eroaa jo meillä tutuksi tulleesta suomenkielisestä Muumilaaksosta?

– Moominvalley eli englanninkielinen versio on sarjan alkuperäinen versio: näyttelijät ovat näytelleet kohtaukset ilman animaation tukea ja animaatio on tehty äänitysten jälkeen. Jopa jotkut näyttelijän käsien, kasvojen tai kropan liikkeet on animoitu jälkikäteen korostamaan hahmon persoonaa, Makaroff kertoo.

Suomessa asuu useita eri kieliryhmiä, ja uskomme englanninkielisen version palvelevan osaa Ylen katsojista, sekä tuovan hienon lisän suomen-, ruotsin- ja saamenkielisten Muumilaaksojen rinnalle. Pääsemme myös kuulemaan englanninkielisten ääninäyttelijöiden työtä!

– Toivoisin, että sarja löytäisi myös nuoret ja nuoret aikuiset animaation ystävät, on mielenkiintoista kuulla ja nähdä, miten huippunäyttelijät kuten Taron Egerton, Rosamund Pike tai Kate Winslet ovat rakentaneet Muumilaakson hahmot omikseen, Makaroff toivoo.

Katso Moominvalley kokonaan Areenasta!

Marika Makaroff on sielultaan vannoutunut Muumipeikko. Tuotannon aikana ja Ylen testin mukaan hän on omien sanojensa mukaan muuttunut enemmän seikkailuhenkiseksi Muumipapaksi! Testaa itse, mikä muumihahmo olet!

Yle Areenassa voit katsoa Muumilaakson suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, koltansaameksi, inarinsameksi ja pohjoissaameksi.

Muumilaakso on esitetty kaikkiaan 17 maassa ja myyty yli 50 maahan.

Moominvalleyn päärooleissa: Muumipeikko: Taron Egerton, Muumimamma: Rosamund Pike, Muumipappa: Matt Berry, Nuuskamuikkunen: Edvin Endre, Pikku Myy: Bel Powley, Niiskuneiti: Akiya Henry, Nipsu: Warwick Davis, Vilijonkka: Kate Winslet, Mymmeli: Jennifer Saunders.

Lisää ohjelmasta

Keskustele