Hyppää pääsisältöön

SANNI päätti SuomiLOVEn seitsemännen kauden näyttävästi rakkauden ja sisaruuden juhlalla

F ja Sanni laulavat iloisena lavalla.
SANNI juhli illassaan rakkautta. Kuvassa F ja SANNI. F ja Sanni laulavat iloisena lavalla. Kuva: Atte Mäläskä SuomiLOVE,Sanni,F (Fanni Sjöholm)

Lauantaina 3.4. SuomiLOVEn seitsemäs kausi kruunautui SANNIn iltaan. Suorassa lähetyksessä hän haluisi juhlista monimuotoista rakkautta, tuoden väkevien tarinoiden kautta esille ihmisten aitoa pyyteetöntä rakkautta ja sisaruutta.

Illassa ensimmäisenä esityksenä nähtiin SANNIn oma 2080-luvulla –kappale. Se valikoitui ohjelmaan tarina edellä, kuten kaikki muutkin illassa nähtävät esitykset.

”Menin aina tarina edellä. Lopulta varmaan kaikki mun lukemat tarinat olisi ansainneet paikkansa, mutta mua auttoi rajaamaan tää mun teema, eli rajaton rakkaus”, SANNI kertoo.

Artistin mielestä kaikilla maailman ihmisillä on oikeus rakkauteen. Hän ei kannata minkäänlaista kategorisointia, vaan ajattelee rakkauden olevan kaikkien ihmisten ydintarve.

Se, että kappaleella avattiin koko ilta, tuntui SANNIsta ilmiselvältä.

”Sen perheen kuvio oli ollut rankka, joten tuntui hienolta aloittaa tämä ilta voimaannuttavalla näkökulmalla”, Hän summaa.

Sanni laulaa keltaisessa puvussa lavalla.
SANNI avasi iltansa omalla kappaleellaan. Sanni laulaa keltaisessa puvussa lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Sanni,SuomiLOVE

Illan ensimmäisenä vierailevana artistina nähtiin Maija Vilkkumaa, jonka osallistuminen mukaan ohjelmaan oli SANNIlle tärkeää.

”Maija on mun kaikkien aikojen suurin Suomi-idoli. Se on toiminut ikään kuin mun mentorina ja kommentoinut mun biisejä ja tekstejä ennen niiden julkaisua”, SANNI kertoo.

Vilkkumaa esitti siskoksille Sadulle ja Iralle kappaleensa Hei sisko. SANNIlle itselleen oli tärkeää saada tuoda siskoutta esille illassaan, sillä kokee sisaruuden olevan itselleen tärkeä asia.

”Se rakkaus on jotain sellaista, mitä ei saa muualta. Oman siskon kanssa eletään niin erilaisia elämiä, mutta silti ollaan yhtä”, hän lisää.

Myös Maija Vilkkumaa tuntuu SANNIlle ikään kuin isosiskolta.

”Se kulkee tätä latua edellä ja heittelee mulle neuvoja”, SANNI naurahtaa.

Maija Vilkkumaa laulaa pyrotehosteiden keskellä kiiltävässä mekossa.
Maija Vilkkumaa lauloi sisaruudesta. Maija Vilkkumaa laulaa pyrotehosteiden keskellä kiiltävässä mekossa. Kuva: Niki Soukkio Maija Vilkkumaa,SuomiLOVE

Illassa korostui universaali ja lokeroimaton rakkaus

Seuraavaksi livessä nähtiin SANNIn ja Ida Paulin koskettava Päällekkäin –esitys, joka oli omistettu Davidita Jesselle.

”Halusin tuoda esiin sen kauniin tarina. Se tapa millä David puhuu Jessestä, on aitoa rakkautta”, SANNI kertoo.

Hänen mielestään pariskunnan ehdoton rakkaus näyttäytyy myös ajankohtaisena, sillä monet samaistuvat siihen, kuinka kurjaa on olla videoyhteyden päässä rakkaistaan, oli sitten samassa kaupungissa tai toisella puolella maapalloa.

SANNI esitti kappaleen Ida Paulin kanssa, joka on toinen kappaleen alkuperäisesittäjistä Kalle Lindrothin kanssa.

”Me ei oltu aiemmin juurikaan tutustuttu, mutta nyt tuntuu että olen saanut sielunystävän”, SANNI hehkuttaa.

Hän kuvailee Idaa jalat maassa olevaksi, kivenkovaksi muusikoksi, jonka seurassa on luonnollista ja helppoa olla.

”Haluisin vielä erityisesti vetää sen just Idan kanssa, koska harvoin näkee, että naisduo laulaa rakkaudesta”, SANNI lisää.

Ida Paul ja SANNI soittavat kumpikin omia akustisia kitaroitaan lavalla.
Ida Paul ja SANNI esittivät kappaleen rakastavaisille. Ida Paul ja SANNI soittavat kumpikin omia akustisia kitaroitaan lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Ida Paul,Sanni,SuomiLOVE

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuvat Gasellit esiintyivät myös ohjelmassa ja he lauloivat rantatunnelmissa valloittavalle perheelle kappaleensa Kuvittele meidät siellä.

”Gasellit on raikkain asia mitä suomiräpissä on tapahtunut vuosiin, ne kaikki on niin mukana siinä mitä ne tekee”, SANNI lataa.

Hän vertaa yhtyeen meininkiä vapaana virtaavaksi aalloksi, joka tuo vilpitöntä iloa kuulijoilleen.

”Ihanaa että ne lähti mukaan!”

Perhe jolle kappale oli omistettu, oli SANNIn mielestä sellainen, josta tuli vilpittömän hyvä mieli.

”Jokainen lapsi ansaitsee vastaavat rakastavat vanhemmat tai vanhemman”, hän lisää.

Illassa nähtiin myös Samuli Putro, joka on SANNIlle henkilökohtaisesti yksi suurimmistä esikuvista Suomirock-kentällä.

”Samulin tekstit ja tapa hahmottaa musiikkia on vaikuttanut muun tosi paljon”, hän kertoo.

Mitäpä jos -kappale esitettiin Elisalta Teemulle, ja sen sanomaan on helppo samaistua. Se pureutuu oivallisesti ihmisyyteen ja häpeään, sekä siihen kuinka elämää ei saa pelätä ja jäädä harmittelemaan, kuinka asiat olisi voinut tehdä toisin.

Samuli Putro seisoo käsi ylhäällä SuomiLOVElavalla.
Samuli Putro esiintyi SuomiLOVEssa. Samuli Putro seisoo käsi ylhäällä SuomiLOVElavalla. Kuva: Atte Mäläskä Samuli Putro,SuomiLOVE

Mukana artistisiskoja ja esikuvia

Samuli Putron jälkeen lavan valtasi valovoimainen ABREU. Hän esitti Yhden elämän juttu –kappaleelleensa, joka esitettiin LOVEstudiosta suoraan Ouluun Dalindalle ja Henrille.

”ABREUn kanssa tunnettu kauan, kutsun häntä mun ystäväksi ja koen hänenkin kanssa sellaista siskoutta”, SANNI kertoo.

Hän kuvailee ystäväänsä yhdeksi maamme kovimmista live-esiintyjistä ja kertoo ihailleensa hänen uraansa.

”Sieltä Idoslsista lähtenyt ja vielä englanniksi, sitten kääntänyt kurssin suomimusaan ja breikannut. Mä tykkään tosta energiasta, että on valmis tekemään mitä vaan!”, SANNI lisää.

ABREU laulaa oranssissa housupuvussa lavalla.
ABREU lauloi etäyhteydellä Ouluun. ABREU laulaa oranssissa housupuvussa lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Anna Abreu,SuomiLOVE

Seuraavaksi SANNI versioi illassaan itse Dave Lindholmin kappaletta Pieni ja hento ote. Siihen liittyi hänelle itselleen hyvin henkilökohtainen tarina.

”Jäin aikanaan koulussa tosi yksin ja se kolahti muhun tosi kovaa. Omaksuin sellaisen yksinäisyyden identiteeetin”, SANNI avaa kipeitä kokemuksiaan.

Hän ei voinut koulussa uskoa, että kukaan haluaisi olla hänen ystävänsä. Silloin sijaisuuksia koululla tekevä erityisopettaja Jukka huomasi nuoren naisen ahdingon. Hän kannusti SANNIa karistamaan kotikaupungin pölyt jaloistaan ja syöksymään kohti unelmiaan.

”Jukka tsemppasi, että jossain vaiheessa tää kaikki tulee olemaan vain ikävä muisto”, SANNI kertoo.

Ikävistä ajoista selviytynyt SANNI kokee nyt Jukan kohdanneen hänet juuri oikealla hetkellä ja antaneen oikeanlaisia neuvoja.

”Ne pienet kohtaamiset ja näkyväksi tulemisen hetket ovat tärkeitä sellaisille, jotka sitä rohkaisua tarvitsevat”, SANNI lisää.

SANNI soittaa viulua lavalla.
SANNI soitti myös viulua illassaan. SANNI soittaa viulua lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Sanni
Tän illan sivuotsikoksi voisi nimetä sisaruuden― SANNI

Suoran lähetyksen loppupuolella nähtiin voimakas esitys, kun ensimmäistä kertaa SuomiLOVEssa esiintynyt Isaac Sene nousi lavalle esittämään kappaleensa N-sana.

”Tää biisi on sellainen joka kaikkien pitäisi kuulla. Meissä kaikissa kuitenkin virtaa ihan sama veri”, SANNI sanoo.

Isaac on hänelle myös tuttu artisti, sillä hän on lämmitellyt lavaa SANNIn keikoilla. Hän näkee Isaacissa tekijyyttä, joka ansaitsee tulla nähdyksi.

”Ja se on vielä tosi kiva tyyppi!” SANNI hehkuttaa.

Isaac Sene laulaa sinivihreässä puvussa lavalla.
Isaac Sene hurmasi LOVElavalla. Isaac Sene laulaa sinivihreässä puvussa lavalla. Kuva: Atte Mäläskä SuomiLOVE

Illan viimeisteli SANNIn ja F:n Trampoliini 2021 –esitys. Se oli suoraan Ilonalta hänen siskolleen Julialle. Ilona halusi kertoa siskolleen, että hän on sisarensa trampoliini ja tukena, aina kun tarvitaan.

”Haluisin tehdä sille mimmille ihan oman voimabiisin. Ja tän illan sivuotsikoksi voisi nimetä sisaruuden”, SANNI lisää.

F:n mukanaolo tuntui SANNIsta tärkeältä, sillä hän halusi koota ihania naisia esittämään kappaleita kanssaan. Lopuksi koko illan esiintyjäkaarti nähtiin yhdessä lavalla laulamassa kappaletta.
´
”Tää kaikki tuntui niin ekstrahyvältä”, SANNI hehkuttaa.

Kyseisen esitykset voit katsoa alta.