Hyppää pääsisältöön

Romaanien romaani, jonka alku räjäyttää tajunnan – tule keskustelemaan Anna Kareninasta

Anna Tulusto lukee Leo Tolstoin Anna Kareninaa aurinkoisen pöydän äärellä, edessä monihaarainen kynttelikkö
Anna Tulusto lukee Leo Tolstoin Anna Kareninaa aurinkoisen pöydän äärellä, edessä monihaarainen kynttelikkö Anna Tulusto,Lukupiiri (radio-ohjelma)

Maailman paras kirja! Venäläisen kirjallisuuden naishahmot ovat miesten luomia ja se näkyy. Annan elämän kautta me nykyajan naiset olemme vapautetut. Alku räjäyttää tajunnan!

Leo Tolstoin 1870-luvun loppupuolella julkaistu klassikko Anna Karenina jättää harvan kirjan lukeneen hiljaiseksi. Romaanista sanotaan myös näin: "Uskomattoman monipuolinen mestariteos. Lukiessa tuli tunne, että Tolstoin Sofja-vaimollakin on ollut kynä kädessä." "Anna on rasittava." "Anna on rohkea!" "Nuorena luin suurta rakkaustarinaa, äitinä surin lasten kohtaloa ja keski-iässä näin yhteiskunnallisen kuvauksen."

Moni on lukenut tuhatsivuinen romaanin monta kertaa. Eletty elämä nostaa kirjasta esiin aina uutta, ehkä myös kirjan lukijasta.

“Päivän puheenaihe”, sanottiin Anna Kareninasta sen ilmestyessä. Romaani olikin 1870-luvun Venäjällä ajankohtaistakin ajankohtaisempi. Mutta miksi se tuntuu siltä yhä – vai tuntuuko? Miksi kirjan ihmisten kohtalot kiehtovat vielä 150 vuoden jälkeen? Miten tämän päivän ajatukset perheestä tai keskustelu siitä kenen tarinoita kerrotaan vaikuttavat ajatuksiimme Anna Kareninasta? Mikä on kirjan mieleenpainuvin kohtaus? Vai oletko päättänyt, ettet aio koskaan tarttua tähän kirjaan?

Lukupiirin verkkokeskustelua isännöi Jani Tanskanen. Tule mukaan keskustelemaan, mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai tästä napauttamalla:

Anna Tulusto lukee Leo Tolstoin Anna Kareninaa aurinkoisen pöydän äärellä, edessä monihaarainen kynttelikkö
Anna Tulusto lukee Leo Tolstoin Anna Kareninaa aurinkoisen pöydän äärellä, edessä monihaarainen kynttelikkö Kuva: Raili Tuikka / Yle Anna Tulusto,Lukupiiri

Voit osallistua myös soittamalla studioon 09 144800 lauantaina 10.4. klo 19
Kuulijoiden kanssa keskustelevat kirjailija Sirpa Kähkönen, kirjailija ja teatterintekijä Juha Hurme ja toimittaja Anna Tulusto.

Kuuntele lähetystä:

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri