Hyppää pääsisältöön

Vahvuusvariksen tarinat

Vahvuusvaris ystävineen
Vahvuusvaris ystävineen Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,vahvuusvaris

Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen harrastaa, hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun.

Vahvuusvaris ystävineen asuu Linnunmäellä. Siellä Varis harjoittelee keinulautailemaan, käyttämään nokkanavigaattoriaan, pussittamaan kokemuksiaan, käyttäytymään peruukkinäyttelyssä ja nielemään kiukkunsa, kun harmitusta tulee. Variksen ystävä Humppatiainen neuvoo Varista ja sen ystäviä, miten olla linnuiksi, vaikka pyrstöt joskus maata viistäisivät.

Vahvuusvaris ystävineen
Vahvuusvaris ystävineen Pikku Kakkonen,vahvuusvaris
Vahvuusvaris koulussa
Vahvuusvaris koulussa Pikku Kakkonen,vahvuusvaris
Vahvuusvaris: riita
Vahvuusvaris: riita Pikku Kakkonen,vahvuusvaris

Varistarinoita on 26. Niistä jokaisessa esiintyy ainakin yksi luonteenvahvuus, kuten ystävällisyys, rohkeus, luovuus tai sinnikkyys. Tarinat ovat lyhyitä ja ne sopivat 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Ääninäyttelijä on Teemu Mäkinen ja kuvittaja Ina Majaniemi.

Tarinat liittyvät toisiinsa, mutta ne voi kuunnella missä järjestyksessä tahansa. Tarinan jälkeen esitetään muutama kysymys tarinasta ja siitä, miten lapsi itse on kyseistä vahvuutta havainnut tai käyttänyt.

Tarinat perustuvat Lotta Uusitalon ja Kaisa Vuorisen Huomaa hyvä! –pedagogiikkaan. Tämän positiivisen pedagogiikan ydin on hyvän havaitsemisessa jokaisessa lapsessa, vahvuuksien esiin tuomisessa ja onnistumisten tallentamisessa. Luonteenvahvuuksien opettaminen omana teemananaan on sekin oleellinen osa positiivista kasvatusta.

Lisää ohjelmasta