Hyppää pääsisältöön

Erotiikan kevät Radio 1:ssä – keskiössä ihmisen seksuaalisuus

Erotiikan kevät
Erotiikan kevät Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Yle Radio 1

Yle Radio 1:ssä vietetään Erotiikan kevättä. Maanantaina 19. huhtikuuta alkavalla teemaviikolla käsitellään erotiikkaa ja seksuaalisuutta lukuisissa puhe- ja musiikkiohjelmissa. Kevään ja alkukesän aikana kuulemme myös tarinoita seksuaalisuudesta laatudraaman keinoin.

Roman Schatz käsittelee Maamme-kirjassaan flirttailun anatomiaa ja Sari Valto lemmenyrttejä. Havaintoja ihmisestä -ohjelmassa Satu Kivelä käsittelee vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien tarvetta erotiikkaan ja seksiin.

Kulttuuriykkösen aiheina ovat mm. homoseksuaalisuus Raamatussa sekä eroottisten alusasujen historia.

Erotiikan kevään ydin on kymmenen uutta ihmisen seksuaalisuutta käsittelevää kuunnelmaa sunnuntaisin 18.4.–20.6. Kuunnelmista ensimmäinen lähetetään Yle Radio 1:ssä jo sunnuntaina 18. huhtikuuta.

Ylen audiodraamat vievät kuuntelijaa strippareiden työyön kautta homosaunaan ja hoivakodin seksiklubille. Nuoripari pohtii, onko seksi parisuhteen liima ja sinkku sitä, kuka hänen elämäänsä lopulta kertoo. Entä miltä orgasmi kuulostaa, oikeasti? Seksuaalisuuden äärellä heterous voi olla vain oletus itsestä, sidonta osoitus luottamuksesta ja traumaattisuus periytyä sukupolvien yli. Miten siis puhua itselleen ja toisille, kun haluttaa?

Erotiikan kevät -teemaviikko Yle Radio 1:ssä 19.–25.4.2021. Kuunnelmat sunnuntaisin klo 15.00. Kaikki kuunnelmat Areenassa 18.4. alkaen.

Erotiikan kevät näkyy myös Yle Teeman ohjelmistossa. Yle Teeman elokuvat tiistaisin 20.4.–11.5. noin klo 22.