Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Kulttuuri ja urheilu ovat tärkeitä suomalaisille ja siksi myös Ylelle

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Helsingin Sanomille 14.4.2021.

Ella Kivisaari (HS 12.4.2021) toivoi kulttuurille näkyvyyttä Yle kanavilla siinä missä urheilulle.

Yle tarjoaa kulttuuria televisiossa, radiossa ja verkossa, suomeksi ja ruotsiksi, joka päivä. Ylen tehtävä on lainkin mukaan tuottaa, luoda, kehittää ja säilyttää kotimaista kulttuuria ja taidetta. Kulttuuri on siis yksi Ylen toiminnan kulmakivistä.

Koronavuosi on ollut rankka ajanjakso taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloille. Kaikki sisältöpäätökset tehdään silti aina journalistisin perustein – niin urheilun kuin kulttuurin suhteen.

Kulttuurilla on kuitenkin ollut poikkeusvuoden aikana Ylellä jopa aiempaa vahvempi rooli: esimerkiksi kotimaisen musiikin osuutta radiokanavilla on kasvatettu ja Yle Olohuone -ohjelma on tarjonnut musiikkia ja kulttuuria suomalaisille. Radion sinfoniaorkesteri on tarjonnut myös korona-aikana konsertteja kotisohville.

Kulttuurisisällöt ovat olennainen osa Ylen julkista palvelua. Siihen kuuluu myös monipuolinen urheilutarjonta. Molemmat ovat suomalaisille tärkeitä.

Jere Nurminen
johtaja, Ylen viestintä- ja brändi